Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Πάτρα: Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ για τους βηματοδότες

Στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έφτασαν τα δημοσιεύματα της «Πελοποννήσου» σχετικά με την κατάργηση της επιτροπής ελέγχου βηματοδοτών από τον ...τοπικό διευθυντή. Από την πλευρά του Οργανισμού διευκρινίζεται ότι οι κατά τόπους διευθυντές οφείλουν να πράττουν τα δέοντα στο πλαίσιο της υπεράσπισης των συμφερόντων του Οργανισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως ανέδειξε η «Πελοπόννησος» με σχετικά της ρεπορτάζ, ο διευθυντής της νομαρχιακής μονάδας του ΕΟΠΥΥ Κωνσταντίνος Κυριόπουλος κατήργησε με απόφασή του την επιτροπή ελέγχου βηματοδοτών για τα νοσοκομεία, ΠΓΝΠ και «Αγ. Ανδρέα» που είχε ορίσει ο ίδιος.

Ενέργεια, την οποία αιτιολόγησε στην «Πελοπόννησο» λέγοντας ότι αυτή δεν προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ ανέφερε ότι έγινε και αποδέκτης εξώδικων διαμαρτυριών από ιδιωτικό κέντρο για την αντίστοιχη επιτροπή που συνέστησε για τον έλεγχο στα ορθοπαιδικά είδη.

Η συγκεκριμένη αιτιολογία κρίνεται όμως ανεδαφική. Κι αυτό διότι ο ρόλος της τοπικής διοίκησης είναι η ανάπτυξη όλων των απαιτούμενων μηχανισμών για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Οργανισμού. Κι αυτό πρέπει να είναι συστηματικό και οργανωμένο σε περιοχές, όπως η Πάτρα που έχει παρελθόν σε υγειονομικά σκάνδαλα μεγάλου μεγέθους (βηματοδότες, ορθοπαιδικά, υπόθεση Τζιγγούνη, Φαρμακείο «Αγ. Ανδρέα»).

pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου