Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Παραλύει ο χώρος της Υγείας: Επίσχεση εργασίας οι γιατροί, «ρολά» τα φαρμακεία


Το… δικό τους δώρο (μέρες που έρχονται) αποφάσισαν να κάνουν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Από σήμερα ξεκινά η 48ώρη απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διεκδικώντας την καταβολή των χρεών του ΕΟΠΥΥ για το Σεπτέμβριο αλλά και τον καθορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας για την καταβολή των παλαιών οφειλών.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ (αλλά και γενικότερα οι πολίτες) θα εξυπηρετούνται μόνο από εφημερεύοντα και διημερεύοντα φαρμακεία, ενώ η στάση των φαρμακοποιών θα επανεξεταστεί εκ νέου την Τετάρτη όταν και θα συνεδριάσει εκ νέου το δ.σ. του Συλλόγου τους.

Την ίδια ώρα, η επίσχεση εργασίας των γιατρών και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία ανεβάζει ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο στο χώρο της Υγείας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν την εξόφληση τους, ισχυριζόμενοι ότι «μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις- παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2011».

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πληρώνουν από σήμερα κανονικά την επίσκεψή τους στον γιατρό και θα παίρνουν απόδειξη με την οποία θα μπορούν στη συνέχεια να απευθύνονται στον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη του ποσού.

Star.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου