Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η εγκύκλιο σας για τους συμβεβλημένους ιατρούς των ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είναι αυθαίρετη. Πρέπει άμεσα να την ανακαλέσετε



Αθήνα, 7/12/2012

Α.Π. 34104

Προς τον

κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο

Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ


Η εγκύκλιο σας για τους συμβεβλημένους ιατρούς των ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είναι αυθαίρετη. Πρέπει άμεσα να την ανακαλέσετε


Κηφισίας 39 Μαρούσι



Εξαιρετικά Επείγον

ΘΕΜΑ: «Η εγκύκλιο σας για τους συμβεβλημένους ιατρούς των ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είναι αυθαίρετη. Πρέπει άμεσα να την ανακαλέσετε»

Θεωρούμε ηθικά απαράδεκτη και αυθαίρετη την υπ. αριθμ. 50235/6-12-2012 εγκύκλιο σας, που αφορά στους συμβεβλημένους ιατρούς των ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

1) Αρχικά θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογία Ν. 3418/2005(ΦΕΚ Α’ 287) και τις κείμενες διατάξεις η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα και βασίζεται στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή. Αναγκάζεται λοιπόν κατ΄ αυτό τον τρόπο τους ιατρούς να διακόψουν την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών, που ήδη προσέφεραν στους ασφαλισμένους, με τους οποίους έχουν δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης, επειδή κατά αυθαίρετο τρόπο αποφασίσατε να μην τους δοθεί η ευκαιρία να συμβληθούν με τον Οργανισμό σας.

2) Επίσης δημιουργείται και ένα πρόσθετο σοβαρό ζήτημα, διότι σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 4, ο ιατρός μπορεί να διακόψει την παροχή υπηρεσιών, που ήδη προσφέρει μόνο για λόγους επιστημονικούς ή προσωπικούς και εφόσον δεν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του ασθενούς . Όπως γίνεται σαφές η εγκύκλιος αυτή δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε ειδικές ομάδες ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες και σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι πρέπει να παρακολουθούνται από συγκεκριμένων ειδικοτήτων ιατρούς και οι οποίοι γνωρίζουν το ιστορικό του ασθενούς και την πολυετή πορεία της υγείας τους.

3) Επιπροσθέτως οφείλετε να λάβετε υπόψη σας, ότι εξαιτίας αυτής σας της εγκυκλίου αποκλείετε τεράστιο αριθμό ιατρών από την άσκηση της ιατρικής στο πλαίσιο της κοινωνικής ασφάλισης, και ιδίως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί «Μονοπώλιο». Με αποτέλεσμα στην δυσκολότερη οικονομική συγκυρία να συρρικνώνετε ακόμα περισσότερο κατ’ αυτό τον τρόπο την επαγγελματική δραστηριότητα των μελών μας και να τους δημιουργείτε τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

4) Τέλος θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά και το γεγονός ότι πρόσφατα όπως μας ενημέρωσε η διοίκηση του ΕΤΑΑ υπογράφτηκαν 3.220 συμβάσεις ιατρών, για τις οποίες ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις ήτοι προκήρυξη, κατάθεση δικαιολογητικών στην Διοίκηση και άρα οι συγκεκριμένες συμβάσεις ισχύουν διότι ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 22 δύνασθε να συνάψετε σχετικές συμβάσεις με τους συγκεκριμένους ιατρούς χωρίς να δημιουργείται οικονομικό πρόβλημα στον ΕΟΠΥΥ.

Ενόψει των ανωτέρω σας καλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση ανάκληση της σχετικής σας εγκύκλιου και να επανέλθετε με νέα ορθή και νόμιμη εγκύκλιο.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου