Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Στη Γερμανία με το πρωθυπουργκό αεροσκάφος μεταβαίνει ο 15χρονος από την Πάτρα

Σε ειδικό νευροχειρουργικό κέντρο της Γερμανίας θα μεταβεί για νοσηλεία ο 15χρονος Μανώλης Βογιατζής από την Αχαΐα, η περιπέτεια υγείας του οποίου έγινε γνωστή πριν λίγες ημέρες όταν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Δεμενίκων πρόσφεραν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους, για τη νοσηλεία του.


Ο 15χρονος διαγνώστηκε πρόσφατα με σοβαρή πάθηση – σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου – που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, η οποία ωστόσο όπως είχαν ενημερωθεί οι γονείς του δεν μπορεί να γίνει σε ελληνικό νοσοκομείο.
Η κινητοποίηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου ήταν άμεση και σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου επιταχύνθηκαν οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη νοσηλεία του παιδιού στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Μάλιστα, επειδή η διακομιδή του μικρού ασθενή απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης, θα πραγματοποιηθεί με το κυβερνητικό αεροσκάφος, κατόπιν επικοινωνίας του υπουργού Υγείας με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου