Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Γερμανία: Αισιοδοξία για την υγεία του 15χρονου από την Πάτρα

ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Θετικά αντιδρά μετά την πολύωρη χθεσινή χειρουργική επέμβαση ο 15χρονος μαθητής από την Πάτρα που ταξίδεψε στο Ανόβερο της Γερμανίας προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον αλλά και με δηλώσεις του θεράποντος ιατρού του μαθητή, «η εγχείρηση ήταν επιτυχής, σήμερα ξύπνησε και είναι πολύ καλά, ευδιάθετος και με καλή κινητικότητα».

Αν και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες, με την επέμβαση το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο 15χρονος μαθητής λύθηκε οριστικά, ενώ σήμερα αναμένεται να βγει από την εντατική.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η φάση της αποκατάστασης με φυσικοθεραπείες, καθώς η σπάνια πάθηση στον εγκέφαλο είχε επηρεάσει την κίνηση του δεξιού χεριού και ποδιού του πατρινού μαθητή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το παιδί μετά την πολύωρη επέμβαση αντέδρασε θετικά και μάλιστα αρκετά νωρίτερα από ό,τι ανέμεναν οι γιατροί.

Η επιστροφή του στην Πάτρα αναμένεται σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες καθώς η αποκατάσταση χρειάζεται χρόνο.

Η χειρουργική επέμβαση του μαθητή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ της Δευτέρας και στο χειρουργείο βρισκόταν και γιατρός από την νευροχειρουργική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ο οποίος συνόδευε τον 15χρονο μαθητή. ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου