Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ανεβαίνει η «πίεση» στην Υγεία

Στους δρόμους βγαίνουν από σήμερα εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, πρόνοια και ΕΚΑΒ

Στις 11:30 το πρωί εργαζόμενοι στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, ενώ τις τελευταίες μέρες έχουν καταλάβει και το κτίριο του Οργανισμού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Διεκδικούν επαρκή χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ και ζητούν να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση των απολαβών τους.

Στις 9 αύριο το πρωί, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο του «Χίλτον». Ο σύλλογος εργαζομένων διαμαρτύρεται, έτσι, για τις περικοπές στον χώρο της δημόσιας υγείας, τη μείωση των θέσεων νοσηλείας, την εντατικοποίηση της εργασίας με μειωμένο προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία και τις ελλείψεις σε υλικό και εξοπλισμό.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, την πρόνοια και το ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) όλης της χώρας. Η Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ) προκήρυξε, επίσης, εξάωρη στάση εργασίας για τις 17 Απριλίου (9 το πρωί έως 3 το μεσημέρι).

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ ζητά να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες προκαλούν διαλυτικές τάσεις στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ. Να μη γίνουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, μονάδων και θέσεων ευθύνης στο ΕΣΥ και να μην αποσυρθούν οι πολιτικές διαθεσιμότητας, αξιολογήσεων και απολύσεων στο σύστημα Υγείας.  ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου