Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Αμπατζόγλου: Να συμμορφωθούν οι διοικητές των ταμείων στις υποχρεώσεις τους έναντι του ΕΟΠΥΥ


"Ο φαρμακοποιός ήταν και θα παραμείνει δομικός λίθος στο οικοδόμημα της δημόσιας Υγείας". Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων την Πέμπτη 11 Απριλίου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακςευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θόδωρος Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής με θέμα το φάμακο, ενώ την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε τελικά συνάντηση του προεδρείου του ΠΦΣ με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, κατά τη διάρκεια της οποίας το προεδρείο του ΠΦΣ ζήτησε να ασκηθεί άμεσα πίεση στους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας προκειμένου να αποδίδουν άμεσα, τώρα και στο εξής, τις ασφαλιστικές εισφορές Υγείας στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

"Eίναι αδύνατον να κρύβονται, να κοροιδεύουν και να μονολογούν. Οδηγούν στην κατάρρευση, υποβιβάζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και προκαλούν ασφυξία στους παρόχους της Υγείας", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ στον Γιάννη Βρούτση.

Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιείται την Παρασκευή 19 Απριλίου η τρίτη στη σειρά εβδομαδιαία σύσκεψη όλων των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, με θέμα την άμεση καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών Υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ
Από Βασίλη Βενιζέλο - YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου