Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κου Άδωνη Γεωργιάδη στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τα Γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών



Σήμερα Πέμπτη 27-6-2013, μετά την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργού Υγείας και με πρωτοβουλία του, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τα Γραφεία του Ι.Σ.Α., επί της οδού Σεβαστουπόλεως 113 και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Γ. Πατούλη και τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο Υπουργός κος Γεωργιάδης συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Ι.Σ.Α. και αφού ενημερώθηκε για τα φλέγοντα ζητήματα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, των οριζόντιων περικοπών αλλά και των λοιπών προβλημάτων που πλήττουν το χώρο της Υγείας, διαβεβαίωσε και με τη φυσική του παρουσία ότι θα αναλάβει ενεργό δράση στην προάσιπση των Λειτουργών υγείας και των Ασθενών σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης δήλωσε, ότι ήταν καθήκον του να επισκεφθεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, την πρότυπη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης ανασφάλιστων ασθενών στην Αττική, και να ενημερωθεί για το πλαίσιο των δραστηριοτήτων του.

Εξάροντας την πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την τεράστια κοινωνική προσφορά τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής 18μήνες τώρα, συνεχάρη τους εθελοντές και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κο Πατούλη, υποσχόμενος τη μελλοντική συνδρομή του ΥΥΚΑ.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλης εκ μέρους του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και των γιατρών της Αθήνας, καλωσόρισε τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη και του ευχήθηκε υγεία, δύναμη, ευόδωση και επιτυχία, του όντως δύσκολου έργου που καλείται να επιτελέσει.

Επίσης εκτίμησε, ότι η σημερινή κίνηση του κ. Υπουργού, σηματοδοτεί την αναγνώριση της προσφοράς και του καθοριστικού ρόλου που διαχρονικά διαδραματίζει το Ιατρικό Σώμα στον τομέα της υγείας στη χώρα μας.

Κατά τη συζήτηση, από τη πλευρά του Ι.Σ.Α. ως θεματοφύλακα της Δημόσιας Υγείας, τονίστηκε ότι κινείται στα πλαίσια του ρόλου του και της κοινωνικής του αποστολής, με απόλυτη συνέπεια.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της δυσχερούς κατάστασης που βρίσκεται η χώρα και των αλλαγών που απαιτούνται στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, που σημειωτέον δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα, ο Ι.Σ.Α. πάντα με θέσεις και προτάσεις προς τις εκάστοτε Πολιτικές Ηγεσίες του Υ.Υ.Κ.Α., κατέβαλλε προσπάθειες για τη λήψη βιώσιμων και ορθολογικών αποφάσεων.

Ατυχώς οι τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις του Ι.Σ.Α., που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες της χώρας, στις συνθήκες των καιρών και είναι απαλλαγμένες από αναχρονιστικές, συντεχνιακές και δογματικές αντιλήψεις, αντιμετώπισαν ώτα μη ακουόντων.

Επισημάνθηκε παράλληλα ότι ο Ι.Σ.Α. πρωτοστάτησε στην Κοινωνική Προσφορά και τον Εθελοντισμό με τη δημιουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστων πολιτών, καθώς και με ακριτικά οδοιπορικά από τις ακριτικές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μέχρι τις νησιωτικές εσχατιές.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλης κλείνοντας τη συνάντηση, ανέφερε από τη πλευρά του Ι.Σ.Α. ότι προσβλέπει σε μια γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με τη Νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, γιατί αυτό επιβάλλουν όσο ποτέ άλλοτε, οι δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκεται η χώρα, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο επικρεμάμενος κίνδυνος της πλήρους λειτουργικής κατάρρευσης υπό την οποία τελεί ο χώρος της Υγείας.

Ο κος Υπουργός, ανταπαντών, δήλωσε ότι: «δεν έχω κλειστά αυτιά, δεν έχω κλειστές πόρτες και τρέφω βαθύ σεβασμό στο ιατρικό λειτούργημα. Επιζητώ τη συνεργασία του Ι.Σ.Α. και όλων των ιατρικών φορέων σε όλα τα επίπεδα.» 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ            ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου