Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η Μακρή το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΟΚΑΝΑ, ο Μπέζας τον ΕΟΠΥΥ και το φάρμακο


Από Βασίλη Βενιζέλο - YGEIA360.GR

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, ο νέος υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας θα αναλάβει την αρμοδιότητα για την "καυτή πατάτα" του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αλλά και του τομέα του φαρμάκου, καθώς η πρότερη πολιτική εμπειρία του από το υπουργείο Οικονομικών θεωρήθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως εκείνο το χαρακτηριστικό το οποίο θα βοηθήσει γτον κ. Μπέζα στην άμεση ανάσχεση του διαρκώς διογκούμενου ελλείμματος του Οργανισμού, αλλά και στην κάλυψη της "τρύπας" ύψους 2,5 δισ. ευρώ η οποία υπονομεύει τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα πάντα με τις πολύ καλά πληριοφοορημένες πηγές του ygeia360.gr, η νέα υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή αναμένεται να αναλάβει την αρμοδιότητα για το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι την τελική και αποκλειστική απόφαση για την κατανομή των αρμοδιοτήτων των υφυπουργών έχει ο πολιτικός προΪστάμενός τους, ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει τάχιστα στη σχετική κατανομή, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου