Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο




Την παραίτησή του υπέβαλε ο κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος από τη θέση του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Αυτό που όλοι περίμεναν εδώ και καιρό τελικά έγινε! Ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος μέχρι πρότινος πρόεδρος του μεγαλύτερου φορέα υγείας της χώρας έδωσε σήμερα την παραίτησή του.
Στη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Κοντός, μέχρι τώρα Διοικητής του ΟΓΑ. Νέος Διοικητής του ΟΓΑ αναλαμβάνει ο κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Πάντως εδώ και καιρό, όπως είχε γράψει πολλές φορές το iatropedia, παρασκηνιακά παιζόταν ένα απίστευτο παιχνίδι εξουσίας μεταξύ του τέους αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά και του επίσης τέως πλέον προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Ο ένας θεωρούσε τον άλλο υπέυθυνο για τις μαύρες τρύπες του Οργανισμού αλλά και για τα δεκάδες προβληματα που παρουσιάζονται καθημερινά, με την τρόικα να εμφανίζεται εξαγριωμένη για την κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα μόλις πρόσφατα ο Μάριος Σαλμάς είχε κατηγορήσει ευθέως τον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο για τις μαύρες τρύπες στον Οργανισμό καθώς οι δαπανες κυρίως στις διαγνωστικές εξετάσεις είχαν ξεφύγει. Βέβαια από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαρρέονταν ότι ο τέως αναπληρωτής δεν είχε προωθήσει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις ώστε να μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις με τα διαγνωστικά κέντρα.
Φαίνεται όμως ότι οι μαύρες τρύπες του ΕΟΠΥΥ αλλά και οι συνεχείς πιέσεις της τρόικας δημιούργησαν αρνητικό κλίμα για το πρόσωπο του Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έγκυρες πληροφορίες του iatropedia αναφέρουν ότι ο κ.Παπαγεωργόπουλος πριν δώσει την παραίτησή του στον Αντώνη Σαμαρά, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις κατηγορίες που εξακοντίζονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα εναντίον του με αφορμή τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Ο τέως πλέον πρόεδρος φέρεται μάλιστα να είπε- όπως σημειώνουν πηγές του iatropedia- στον πρωθυπουργό ότι για την κατάσταση στον Οργανισμό ευθύνονται και τα υπουργεία Υγείας και ΟΙκονομικών, συμπληρώνοντας ότι "δεν είχε στήριξη από κανέναν σε αυτήν την προσπάθεια".


- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου