Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πως ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ γνώριζε για την απομάκρυνσή του


Άρχισαν οι πρώτοι τριγμοί στην κυβέρνηση μετά την απομάκρυνση του Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου από τον ΕΟΠΥΥ. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται δυσαρεστημένο για την καθυστέρηση ενημέρωσής του σχετικά με την απομάκρυνσή του ενώ ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός όπως αναφέρουν πληροφορίες δε φαίνεται να είναι και …σφόδρα χαρούμενος για την μετάθεσή του. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να κλείσει άμεσα η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας με την αντικατάσταση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ και την τοποθέτηση του Δημήτρη Κοντού στη θέση του επικεφαλής του μεγαλύτερου Οργανισμού Υγείας της χώρας. 
Μια τρύπα που αναμένεται να αγγίξει φέτος τα 1,2 δις ευρώ αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα ενώ θα προστεθούν άλλα τόσα το 2014 εάν δε συγκρατηθούν οι δαπάνες. 
Πάντως το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να είναι ενοχλημένο για την απομάκρυνση Παπαγεωργόπουλου για την οποία διαρρέει ότι δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα. 

Το γεγονός πάντως ήταν λίγο πολύ γνωστό στους κύκλους των στελεχών της Υγείας και οι περισσότεροι ανέμεναν την αντικατάσταση Παπαγεωργόπουλου. Άλλωστε οι σχέσεις του με την πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν ήταν ποτέ καλές, με συνέπεια να του καταλογίζονται ευθύνες για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάζει σήμερα ο ΕΟΠΥΥ.

Είναι ενδεικτικό ότι στην τελετή παράδοσης παραλαβής της νέας ηγεσίας του υπουργείου υγείας ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, επέλεξε να μεταβεί με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να καθίσει στην πρώτη σειρά της αίθουσας.

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ 

Εκτιμούσε άλλωστε ότι ο πρώην στενός του συνεργάτης αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς είχε ζητήσει καιρό τώρα την απομάκρυνσή του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο νέος διοικητής Δημήτρης Κοντός που είχε αναλάβει τον ΟΓΑ θεωρείται από την κυβέρνηση αποτελεσματικός γι αυτό και ευελπιστεί να συμβάλει άμεσα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr αναφέρουν ότι ο κ.Κοντός δεν επιθυμούσε να αναλάβει τον Οργανισμό εξαιτίας των προβλημάτων και της έλλειψης χρηματοδότησης του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου