Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: όχι στο κλείσιμο των πολυιατρείων ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ


ONMED. Τον προβληματισμό και την αγωνία του για το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ- ΙΚΑ, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι εάν συμβεί αυτό, οι ασφαλισμένοι θα χάσουν μία σειρά από παροχές όπως δωρεάν πρόσβαση την στην ιατρική περίθαλψη, δωρεάν συνταγογράφηση, δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις ακόμη και δωρεάν εμβολιασμό.

Οι κυβερνητικές διαρροές περί ένταξης των δομών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Αυτό που ετοιμάζουν είναι κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ- ΙΚΑ, διαθεσιμότητα 10.000 εργαζομένων για να καλυφθεί η μνημονιακή δέσμευση των 12.500 και βεβαίως παράδοσης των δομών της ΠΦΥ σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα με περαιτέρω επιβάρυνσης των ασθενών.

Το μοντέλο που προωθούν και θέλει το νέο ΕΟΠΥΥ μόνο αγοραστή υπηρεσιών, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ευνοεί προνομιακά τις μεγάλες επιχειρήσεις υγείας και θα οδηγήσει σε ένα εφιαλτικό περιβάλλον όπου οι λειτουργοί της υγείας θα υποβαθμίζονται επαγγελματικά και επιστημονικά και οι ασθενείς θα βάζουν όλο και πιο βαθειά στο χέρι στην τσέπη.

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας στην Ελλάδα, είναι από τις χαμηλότερα χρηματοδοτούμενες στην ζώνη του ΟΟΣΑ και στην ΕΕ, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι με την ανεργία να αγγίζει το 30% και με περισσότερα από 3 εκατ. συμπολίτες μας ανασφάλιστους σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κάθε περαιτέρω μείωση του προυπολογισμού για την Πρωτοβάθμια Υγεία που σχεδιάζουν κυβέρνηση –τρόικα θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του ελληνικού λαού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου