Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ξεπούλησαν τον ΕΟΠΥΥ για 4,5 εκατ. ευρώ σε Γερμανούς




Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την σφραγίδα των «φίλων» Γερμανών προωθεί η κυβέρνηση, μία γεύση της οποίας θα πάρουμε την Τετάρτη από την Βουλή, όπου θα συζητηθεί το πόρισμα της αξιολόγησης για τον ΕΟΠΥΥ που θα δοθεί επίσημα την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου.

Βεβαίως το πόρισμα της ΠΦΥ που θα δοθεί στους Γερμανούς «με το κλειδί στο χέρι» -και θα κοστίσει στον ελληνικό λαό 4,5 εκατ. ευρώ- δεν είναι καινούριο νέο.

Ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, πρωτοσυζητήθηκε το θέμα, όταν ήταν σε εξέλιξη ο διάλογος για την επόμενη ημέρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τα πορίσματα (Σουλιώτη, Θεοδωράκη, Κοντού – ΕΟΠΥΥ, νοσοκομειακών γιατρών) να διαδέχονται το ένα το άλλο.


Τελικά ο διάλογος, παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε και στην Βουλή, όπως πολλοί υποστήριξαν από την υγειονομική αγορά, ήταν μάλλον προσχηματικός, αφού η απόφαση ήταν ειλημμένη, δηλαδή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να δοθεί στην Task Force και στους Γερμανούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γερμανοί είναι αυτοί που θα αναλάβουν να συστήσουν τον καινούριο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα έχει ρόλο μόνο αγοραστή, θα δώσουν τα Κέντρα Υγείας σε ιδιώτες (το είχε αποκαλύψει η NEWSBOMB) , ενώ το πλάνο περιέχει και πολλές απολύσεις.

Ήδη μία γεύση των απολύσεων παίρνουμε τις ημέρες αυτές, αφούη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, κατόπιν εντολής της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας απέλυσε τη Δευτέρα, 663 γιατρούς του Οργανισμού, οι οποίοι απεργούν. Οι απολύσεις είχαν προαναγγελθεί φυσικά από την περασμένη εβδομάδα, όταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός και ο υφυπουργός κ.κ. Γεωργιάδης και Μπέζας, είχαν τονίσει ότι δεν είναι ηθικό θέμα, οι γιατροί αυτοί το πρωί να απεργούν και το απόγευμα να δέχονται επισκέψεις στο ιατρείο τους.

1 σχόλιο: