Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Σκοτσέζικο ντους από Άδωνι Γεωργιάδη στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
03 Δεκεμβρίου 2013
Έκκληση προς τους απεργούς γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ώστε να προσέλθουν σε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την διοίκηση του Οργανισμού, απηύθυνε την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζοντας πως ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Η τακτική που ακολουθεί ο υπουργός Υγείας μοιάζει με σκοτσέζικο ντους, καθώς λίγο αργότερα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επίταξης υπηρεσιών από τους γιατρούς, επισημαίνοντας ότι αποτελεί και αυτό ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πράγματι, στα χέρια της κυβέρνησης υπάρχει κι αυτό το εργαλείο, αλλά σας είπα, εγώ γενικώς είμαι άνθρωπος του διαλόγου - παρά τη φήμη που με ακολουθεί», αναφέροντας ωστόσο:



«Θα έρθει και η ώρα για τέτοια μέτρα, εάν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν προσέλθουν στον διάλογο και συνεχίσουν την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων».



Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής οι βασικές γραμμές του κυβερνητικού σχεδίου για την αλλαγή στην Πρωτοβάθμια Υγεία και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου θα έχει στα χέρια του το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών του ΕΟΠΥΥ:



Οι γιατροί είναι προσκεκλημένοι στον διάλογο



Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε:



«Οι γιατροί και όλοι όσοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ, είναι προσκεκλημένοι σε αυτό τον ανοιχτό διάλογο και δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. Τους καλώ, λοιπόν, με σεβασμό προς τους πολίτες να λήξουν την απεργία, ει δυνατόν και σήμερα. Διότι δεν είναι επιτρεπτό να ταλαιπωρούμε τόσο πολύ τον κόσμο. Πιστεύω ότι αν αναλογιστούν και εκείνοι και τις καλές μας προθέσεις και τον ανοιχτό διάλογο και τη δική τους μεγάλη ευθύνη προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα λήξουν την απεργία».


Θα δώσουμε περιθώριο ενός μήνα στους γιατρούς



Μιλώντας στο STAR, ο υπουργός Υγείας κάλεσε εκ νέου τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να αναστείλουν την απεργία και να προσέλθουν στον διάλογο, για να μην συνεχιστεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.



Ταυτόχρονα δήλωσε πως «οι γιατροί αναλαμβάνουν ακεραία την ευθύνη», αν δεν προσέρχονται στον διάλογο όπου τους καλεί συνεχώς.



Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριζε πως «μαζί με τον Α. Μπέζα θα δώσουμε ένα μήνα περιθώριο όπου δεν θα γίνει απολύτως τίποτα, αρκεί οι γιατροί να προσέλθουν στο διάλογο», υπονοώντας πως το συγκεκριμένο διάστημα δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις. 
Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «όποιος μείνει εκτός του συστήματος θα του δώσουμε το δικαίωμα να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ και με τις 200 επισκέψεις το μήνα να εξασφαλίζει 2000 ευρώ καθαρά».



Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, η κόντρα γιατρών – υπουργείου θα μεταφερθεί και πάλι στον ΟΜΕΔ, όπου οι δύο πλευρές θα συναντηθούν στην επιτροπή διαμεσολάβησης.



Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πάντως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία έως τις 9 Δεκεμβρίου, πιθανά συνεχίζοντας και την ερχόμενη εβδομάδα.



Για την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Μονάδα του ΕΟΠΥΥ στην Αλεξάνδρας, ενώ σχεδιάζουν να μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις και σε άλλες μεγάλες μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, από την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου.



Ιατρικές ειδήσεις - Ιατρικά θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου