Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΕΟΠΥΥ: Μικρό φως στο τούνελ

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα έχουν αύριο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ, που δηλώνουν έτοιμοι για διάλογο, μετά τη στροφή που διέκριναν στη στάση του Υπουργού Υγείας, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή.


Η απουσία από το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης της παραμέτρου των απολύσεων των γιατρών, κρίθηκε ως θετικό βήμα από τους γιατρούς, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου με το Υπουργείο Υγείας για τις αλλαγές του ΕΟΠΥΥ, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η απεργία –προς το παρόν- συνεχίζεται.

Όπως ανέφερε στο Virusο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, Αθ. Αποστολόπουλος, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων φάνηκε μετακίνηση στη θέση του Υπουργού Υγείας και σαφής στροφή στο σενάριο της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, που δεν περιλαμβάνει απολύσεις γιατρών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης έβγαλε από το τραπέζι τις απολύσεις και άφησε το δικαίωμα της επιλογής της παραμονής στο δημόσιο σύστημα υγείας ή όχι. Έτσι, θα είναι απόφαση του κάθε γιατρού και μόνο αν θα μετακινηθεί στο ΕΣΥ. Αν δηλώσει ενδιαφέρον θα απασχολείται πλήρως και αποκλειστικά, ενώ αν αρνηθεί θα μπορεί να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, με 200 επισκέψεις ασφαλισμένων.

Βέβαια, οι γιατροί χαρακτηρίζουν παραλογισμό την προϋπόθεση της διακοπής της λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων τους, πριν την επικύρωση της νέας σχέσης εργασίας με το ΕΣΥ.

Επιπλέον, δηλώνουν πως συμμετάσχουν στο διάλογο με την Αριστοτέλους από τον οποίο περιμένουν επίσημες και έγγραφες δεσμεύσεις για μια σειρά από ζητήματα, αλλά και διευκρινήσεις για την εργασία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο νέο σχήμα της ΠΦΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει σε συνάντηση του ΠΙΣ αύριο το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό , ενώ από την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσουν τα τετ-α-τετ με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου