Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Έκτακτες εξελίξεις! Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τέρμα στο διάλογο! Ναυάγιο με Άδωνι


Ώρα με την ώρα αλλάζει το τοπίο στις σχέσεις κυβέρνησης-γιατρών ΕΟΠΥΥ καθώς εκεί που όλοι ήλπιζαν ότι θα ξεκινούσε διάλογος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, το σκηνικό άλλαξε και πάλι: Οι εκπρόσωποι των γιατρών μετέβησαν στο γραφείο του Άδωνι για να συμφωνήσουν για το πότε θα συνομλήσουν επίσημα και ο υπουργός Υγείας επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης οι οποίες περιλαμβάνουν άμεση έναρξη της διαθεσιμότητας. 

Έτσι οι γιατροί σκοπεύουν στην αυρίανή τους γενική συνέλευση να αποφασίσουν συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Νωρίτερα οι επικεφαλής των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δήλωναν μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ότι θα κάνουν διάλογο με τον υπουργό Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Αλλάζει άρδην το τοπίο στο απεργιακό μέτωπο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ καθώς η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ΠΙΣ άνοιξε την πόρτα του διαλόγου του κλάδου με τον Άδωνι Γεωργιάδη πόρτα η οποία όμως ...εκλεισε πριν ακόμη ανοίξει.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι αποφασίζουν αύριο για το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων πέρασαν την πόρτα της οδού Αριστοτέλους για να συνομιλήσουν με τον κ.Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τον κ.Χρονόπουλο ο διάλογος θα γίνει ανεξάρτητα από την απεργία για την οποία ούτως ή άλλως θα αποφανθούν τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα αύριο.
Πάντως φαίνεται πως ο διάλογος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και εν μέσω απεργιών παρότι όλα δείχνουν ότι ο κλάδος θα κάνει πίσω και θα δώσει ένα περιθώριο στην κυβέρνηση να ικανοποιήσει κάποια αιτήματα ως ένδειξη καλής θέλησης.

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει τις αρχικές της προθέσεις αν και ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε διαλλακτικός κατά τη συνάντηση με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Άλλωστε τα σχέδια Άδωνι για διαθεσιμότητα προχωρούν κανονικά...

2 σχόλια:

  1. Που πηγαν τα σχεδια για τα απογευματινα ιατρεια του ΕΣΥ ?Αντι να σκεφτουν πως το κρατος θα εισπρατει παραπανω φορους απο αυτους που εχουν διαθεση για δουλεια σκεφτονται την πληρη και αποκλειστικη απασχοληση.Γιατι ολοι οι γιατροι να μην κανουν απογευματινο ιατρειο?Ενιαια γραμμη για ολους ΕΣΥ ΕΟΠΥΥ Πανεπιστημιακοι και Στρατιωτικοι ιατροι ελευθερη προσβαση ολοι σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα καλύτερα, να μπορούν οι ιδιώτες να χειρουργούν στα νοσοκομεία όποτε θέλουν. Κέρδος δεν θα έχει και έτσι το Δημόσιο; Ή ακόμα καλύτερα να απολυθούν όλοι του ΕΣΥ και να έχουν ιατρείο, και να προσλαμβάνονται εκ περιτροπής όποιος θέλει με μπλοκάκι... Λύσεις υπάρχουν.

      Διαγραφή