Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΠΙΣ: Για την κρίση στον ΕΟΠΥΥ φταίει ο υπουργός Υγείας



«Η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που τόσα χρόνια ζητάμε, είναι σε λάθος κατεύθυνση και η διαχείριση της κρίσης που υπάρχει σήμερα είναι λανθασμένη λόγω των αλληλοαναιρούμενων δηλώσεων και χειρισμών του Υπουργού Υγείας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Η επικοινωνιακή τακτική-βουλιμία, συνέχισε ο κ. Μ. Βλασταράκος ρίχνοντας τα βέλη του στον υπουργό Υγείας, δημιούργησε κρίση και εντάσεις που όφειλαν να αποφευχθούν. Καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την συνεργασία των ιατρών και με εξαθλιωμένους τους ασφαλισμένους για να δοξασθούν οι αριθμοί. Απολύσεις με κανέναν τρόπο δεν δέχεται ο ιατρικός κόσμος, καθώς και το κλείσιμο Δημόσιων Δομών Υγείας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, δόθηκαν κατευθύνσεις από τον πρωθυπουργό προκειμένου να υπα΄ρξει παραγωγικός και ουσιαστικός διάλογος με κυρίαρχο τον θεσμικό ρόλο του ΠΙΣ.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών δεν επικεντρώθηκαν μόνο στα ζητήματα του ΕΟΠΥΥ, αλλά έθεσαν στον πρωθυπουργό τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία σε έμψυχο και άψυχο υλικό (τα κενά 6.000 μονίμων ιατρών του ΕΣΥ και πέραν των 20.000 νοσηλευτικού - παραϊατρικού προσωπικού), την υποστελέχωση της νησιωτικής και ακριτικής Ελλάδας, την αδυναμία στελέχωσης διακοσίων μονάδων ΜΕΘ με αποτέλεσμα να χάνονται 2.500 ζωές το χρόνο, τη μεγάλη αναμονή στις θεραπείες των καρκινοπαθών, την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία κατά 30% περίπου λόγω της κρίσης, την αποδυνάμωση του προσωπικού ηθικά, οικονομικά και λειτουργικά καθώς και όλα τα υπόλοιπα κύρια ζητήματα των νοσοκομείων δηλώνει» ο κος Βλασταράκος.

Σχετικά με τη Δημόσια Υγεία, αναφέρθηκαν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στον πληθυσμό από ανεπαρκή πρόληψη και εμβολιαστική κάλυψη, ώστε και ξεχασμένα νοσήματα του παρελθόντος να έχουν επανεμφανιστεί. Η αιθαλομίχλη δημιουργεί κινδύνους και ζητήθηκε από τον κ. Πρωθυπουργό να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να προμηθεύονται φθηνό πετρέλαιο οι ανήμποροι, οι ηλικιωμένοι, τα σχολεία και οι ευπαθείς ομάδες.

Αναφορικά με την λειτουργία των μικρών και ιδιωτικών ιατρείων τονίστηκε η ανάγκη επιβίωσής τους τα οποία κλείνουν σωρηδόν, τη δυνατότητα σε όλους τους ιατρούς να συνάπτουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ-ΠΦΥ μέσα από Εθνική Συλλογική Σύμβαση με τον ΠΙΣ με κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή. Tα εργαστήρια με τις απαράδεκτες συνθήκες που τους επιβάλλουν απαγορευτικά (clawback–rebate), oδηγούνται σε λουκέτα (προς δόξαν μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών υγείας).

4 σχόλια:

  1. Επαγγελματικη απομόνωση για τους ελευθεροεπαγγελματιες ιατρούς γιατί είναι πολλοί και ενοχλούν...Μη τυχον και συμβληθουν στον Εοπυυ, και μεγαλώσει η πίτα, και εξυπηρετηθεί ο κόσμος.
    "Κατω η χουντα του ΙΚΑ" θα λεγε ισως η βουβή πλειοψηφία χιλιάδων Ιατρών, νέων κυρίως και αποκλεισμενων απο όλα τα ταμεια, δλδ απο τον Εοπυυ!
    Ο Αδωνης δε σας φταίει, χτυπάτε αυτόν για τα μάτια, αλλά στην ουσία....οι χιλιάδες Ιατροί εκτός Εοπυυ σας φταίνε, μηπως και χάσετε οπως οι μεγαλοτσιφλικάδες, το προνόμιο να συνταγογραφείτε μόνο εσείς δωρεάν. Προ 2 ετη, θελατε ακομα καποιοι, να στερησετε το δικαιωμα καν να μη συνταγογραφουν οι εκτος Εοπυυ. Για τοσο ΜΙΣΟΣ μιλαμε!!!!! Το Μισος ξερετε, φερνει μισος, και η δραση σας, την Αντιδραση που βλεπετε τωρα. Ηταν καλα για σας, να κλεινουν τα ιατρεια τους οι ελυθεροεπαγγελματιες, μιας και ειχατε ησυχο το κεφαλι σας.
    Λοιπον, σημερα εσεις Ικατζηδες, αυριο οι του Εσυ, και μεθαυριο οι Πανεπιστημιακοι.
    Οταν ξεχασατε τους συναδελφους σας ελευθεροεπαγγελματιες, κανατε το σφαλμα να μη τους υπερασπίσετε, τωρα ολοι, με τη σειρα θα γευτείτε τη μοναξιά και τη μοίρα μας.
    Ραντεβού στο αεροδρόμιο σε όλους!

    PS: Ας δημοσιευθει αυτο, γιατι αν δε μεγαλώσει η πιτα σε περισσσοτερους ιατρούς δε θα παψουν να ταλαιπωρουνται οι ασφαλισμένοι, πράγμα που είναι ζητούμενο σε μια δημόσια υγεία κατ' ουσια και οχι για τα ματια, η για την αλλαγή μιας ταμπέλας του ιδιου προβλήματος (ΙΚΑ=ΕΟΠΥΥ), και τις απολαβές και την εξουσία που αδίκως δίνουν ΑΚΟΜΑ σε ΛΙΓΟΥΣ ιατρούς, σε μια δημοκρατική μη χουντική και μη κομμουνιστικη χωρα,ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (1).Aν του Άδωνι του είχε κόψει να παραγγείλει γκάλοπ/δημοσκόπηση σε μεγάλο δείγμα πολιτών, που θα είχαν προφανώς εκφράσει την ΑΡΝΗΤΙΚΗ τους γνώμη για την μέχρι τώρα κατάσταση στα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ,θα είχαμε τελειώσει με την επιχειρηματολογία των ΙΚΑτζήδων,οι οποίοι πρέπει κάποια στιγμή να μάθουν να δουλεύουν κι όχι να κοροιδεύουν τους ασφαλισμένους και τους συναδέλφους τους που χτυπιούνται έξω στην αγορά εσωτερικού και εξωτερικού.(2).Έ όχι και να τους φορτωθεί ως διευθυντάδες το ΕΣΥ! Το μόνο που θα έχει καταφέρει ο Άδωνις είναι να αυξήσει τον αριθμό των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ,για τα οποία η συνταγογράφηση θα γίνεται ΜΕΣΑ από το ΕΣΥ(νοσοκομεία,κέντρα υγείας-.(3).Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΝ.ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ 7 ΣΟΦΩΝ ΕΠΙ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΦΥ ΕΠΙ ΣΤΕΦΑΝΗ.ΘΑ ΤΗ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο το σχολιο εχει εμπαθεια ειναι υποπτο και ειναι πιθανον να μην ειναι γραμμενο απο γιατρο.Προσπαθουν να στρεψουν τους γιατρους τον ενα εναντια στον αλλο ενω ξερουμε πως δεν υπαρχει καμμια αντιπαραθεση με τους ελευθεροεπαγγελματιες γιατρους.Η μεταρρυθμιση στην
    υγεια θα ειναι ολεθρια για ολους μας.Ισως ο Δεκεμβριος να ειναι ο τελευταιος των 200 η 400 επισκεψεων.Μετα θα υπαρχει η αμοιβη 1200 ευρω το πολυ με φορους.Προσεξτε !!! Η task force
    και η τροικα μας κανουν κακο
    Μια ανωνυμη
    γιατρος




    t













































































































































































































































































































































































































    τ
    τα











































    τ
    τ




















































    υ




































    υ





    ι
    κ
    ε

































































































    θμι
    ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμε γιατρέ προφανώς εισαι του ΙΚΑ δεδομένης της ανικανότητας να γράψεις ενα σχόλιο. Η καλυτερη λύση για το πρώην ΙΚΑ ειναι ο ξαφνικός θάνατος , οι γιατροι του να μπουν στο εσυ μετα διαγωνισμού σε βαθμο επιμελητη β

    ΑπάντησηΔιαγραφή