Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μηδέν απολύσεις μεν, μόνο με αποκλειστική δε..



HEALTH VIEW. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε μια κίνηση ματ που έκανε το Σάββατο δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία απόλυση, όλοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα προσληφθούν στο ΕΣΥ, πετώντας προς τους γιατρούς το προσχηματικό δίλημμα ή κλείνετε τα γιατρεία σας περνάτε από την εφορία να προσκομίσετε και τα απαραίτητα χαρτιά και έρχεσθε με αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ ή μένετε με το δικαίωμα των 200 επισκέψεων τον μήνα. Συγκεκριμένα ο κος Γεωργιάδης μιλώντας με τον γενικό γραμματέα της ΠΟΥΣΙΚΑ κο Λιανό στο MEGA του απηύθυνε το συγκεκριμένο ερώτημα:

«Αφού δεν θέλετε καμία απόλυση, τότε ελάτε όλοι στο ΕΣΥ ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με το μισθό και το ωράριο του ΕΣΥ, θέλετε;» Ο γενικός γραμματέας μάλλον αιφνιδιάστηκε προβάλλοντας αιτιάσεις ότι στα 62 του χρόνια χωρίς δημοσιεύσεις και χωρίς κλινικές εργασίες πως θα πάει στο ΕΣΥ, όταν δε θα έχει τα προσόντα που έχει ένας νοσοκομειακός γιατρός και ποιά θα είναι η βαθμολογική του εξέλιξη, για να εισπράξει την εξής απάντηση από τον υπουργό Υγείας:θα κριθείτε ανάλογα των προσόντων σας, ελάτε και θα είσθε επιμελητής β'. 

Τις δηλώσεις αυτές περί αποκλειστικής συνεργασίας ο κος Γεωργιάδης επανέλαβε αργότερα και στο συνέδριο της ΕΣΔΥ, όπου τόνισε ότι δε μπορεί να θεωρείται απολυμένος ένας γιατρός που μπορεί να δέχεται 200 επισκέψεις το μήνα από τον ΕΟΠΥΥ που σημαίνει ένα εισόδημα μίνιμουμ της τάξης των 2000 ευρώ.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ κος Μιχάλης Βλασταράκος σε μια αποστροφή της ομιλίας του στο βήμα του συνεδρίου αποδέχθηκε την πρόταση του κου Γεωργιάδη καλώντας τον υπουργό να εντάξει όλους τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων στο νέο σύστημα με το βαθμολόγιο που έχει θεσμοθετηθεί. Αυτό που θέλει να πει ο κος Βλασταράκος είναι να μπουν στο νέο σύστημα με το βαθμό όμως που έχουν στον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου