Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Άδειασμα Μαξίμου στον Άδωνι

Σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση μνημονιακών υποχρεώσεων από την πλευρά του υπουργείου Υγείας είχαν πρόσφατα ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί με απόφαση του μεγάρου Μαξίμου ένας ειδικός συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεται και συνέχεια, αν δεν υπάρξει πρόοδος...

Πρόσφατα, κατόπιν απαίτησης του μεγάρου Μαξίμου απομακρύνθηκε από τη θέση του ο κ. Παναγιώτης Οπλοποιός, σύμβουλος του υπουργού Υγείας για θέματα Πληροφορικής και Τεχνολογίας. Προφανώς διότι του χρεώθηκε η καθυστέρηση στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων, που αφορούν τη μεταρρύθμιση στις προμήθειες των νοσοκομείων με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Ειδικότερα, μέχρι και τις 31-12-2013, θα έπρεπε να έχει αναδιοργανωθεί πλήρως η εφοδιαστική αλυσίδα στις προμήθειες του νοσοκομείου Αγία Όλγα, το οποίο έχει επιλεγεί ως πιλοτικό σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα, που αφορά στη χρήση barcodes σε όλα τα φάρμακα και υλικά των νοσοκομείων. Στόχος του προγράμματος είναι να παρακολουθείται ηλεκτρονικά όλη η εφοδιαστική αλυσίδα φαρμάκων και υλικών σε ένα νοσοκομείο από τη στιγμή της παραγγελίας από ένα τμήμα ή κλινική μέχρι την παράδοσή του από την αποθήκη του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, πρόσφατα, κατά την επίσκεψη ειδικού κλιμακίου του πρωθυπουργικού γραφείου στο υπουργείο Υγείας, που παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου διαπιστώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις. Έτσι, αμέσως μετά, το μέγαρο Μαξίμου επικοινώνησε με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας και ζήτησε την αποπομπή του κ. Οπλοποιού. Μία κίνηση η οποία - εκτός των άλλων - έγινε και προς παραδειγματισμό εντός της κυβέρνησης, ώστε να φανεί προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα γίνουν ανεκτές περαιτερω καθυστερήσεις.

Η ουσία βέβαια είναι ότι θα έχουμε καθυστέρηση όχι μόνο στο έργο του νοσοκομείου Αγία Όλγα αλλά - εφόσον αυτό είναι πιλοτικό - στην επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος και στα υπόλοιπα νοσοκομεία. Πάντως, από την άλλη, είναι μία ευκαιρία το υπουργείο Υγείας να επανεκτιμήσει την όλη κατάσταση, καθώς έτσι κι αλλιώς εξαρχής είχαν διατυπωθεί ενστάσεις για την επιλογή μόνο του Αγία Όλγα. Πλέον, φαίνεται ως ρεαλιστικό να οριστούν άλλα δύο πιλοτικά νοσοκομεία, ένα μεγάλο και ένα μικρό, επαρχιακό, ώστε να καλυφθούν πιο αντιπροσωπευτικά οι ανάγκες του ΕΣΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου