Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

''Η αυτό ή δρόμο'': Τι είπε ο Άδωνις στη Βουλή για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!


IATROPEDIA. Στην βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με τους Νοσοκομειακούς γιατρούς. Μήλο της έριδος οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο υγείας στον ΕΟΠΥΥ. Τι ειπώθηκε από τις δυο πλευρές

Παρουσιάζοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης για τον νέο ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε πως όσοι γιατροί το επιθυμούν - ακόμη και όλοι - μπορούν να επιλέξουν το ΕΣΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. 

Όσοι το επιλέξουν και έχουν και ιδιωτικό ιατρείο θα πρέπει να το κλείσουν και να καταθέσουν τα σχετικά παραστατικά εξήγησε, κάτι που σημαίνει πως οι υπόλοιποι θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Από την πλευρά τους οι γιατροί έκαναν λόγο για καθαρά εκδικητικό μέτρο.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας υποστήριξε πως όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πρέπει να δώσει 10.000 διαθεσιμότητες, όπως είπε, στην Τρόικα, και όχι για να γίνουν καλύτερες οι υπηρεσίες υγείας.

Μάλιστα κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας για εκδικητική πρόθεση αναφορικά με το θέμα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών κορυφώθηκε όταν ο κ. Βαρνάβας ζήτησε να συνεχίσει ως έχει ο ΕΟΠΥΥ, δηλ. να συνεχίσει να είναι και πάροχος, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τον κατηγόρησε πως άλλαξε γνώμη κι ότι είχε συμφωνήσει με την λύση του ΕΣΥ. «Είστε ψεύτης. Ακυρώνετε το εαυτό σας και την πρόταση σας για να μη δυσαρεστήσετε κάποιους. Ευτυχώς που η πρότασή σας είναι γραπτή για να τη δει ο ελληνικός λαός. 

«Αν αυτό είναι ένα καλό πεδίο για να παίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα μπούμε σε αυτό. Ζητάμε οι προσλήψεις να γίνουν με νέους γιατρούς, δεν προσδοκούμε να διαλυθεί ΕΟΠΥΥ για να πάρουμε γιατρούς» υποστήριξε ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου