Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ζέτα Μακρή: Το μονο που έχει αποφασιστεί για τον ΕΟΠΥΥ είναι πως θα εξελιχθεί σε αγοραστή υπηρεσιών - Για όλα τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε...


Επιμένουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ: 2η εβδομάδα απεργίας

ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ. Γέφυρες επικοινωνίας στους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ ρίχνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά τη δημοσιοποίηση των σεναρίων για το μέλλον του Οργανισμού μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το λουκέτο αλά ΕΡΤ του ασφαλιστικού γίγαντα, κι ενώ το υγειονομικό επιστημονικό προσωπικό διανύει τη δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων.

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υφυπουργός Υγείας, κυρία Ζέτα Μακρή, ανέφερε πως το μονο που έχει αποφασιστεί για τον ΕΟΠΥΥ είναι πως θα εξελιχθεί σε αγοραστή υπηρεσιών. "Για όλα τα υπόλοιπα θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε όταν τελειώσει η χαρτογράφηση των υπηρεσιών και η αξιολόγηση του προσωπικού, τότε θα ληφθούν αποφάσεις που θα αφορουν και τις λεπτομέρειες" είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μακρή.

Η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε για το θέμα υπό τον γενικό γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη προχωρεί με ταχύ ρυθμό στην καταγραφή των μονάδων υγείας και των γιατρών, που αποτελούν και το "αγκάθι" στη δημιουργία του νέου ΕΟΠΥΥ που θα καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Οι εξειδικευμένες ιατρικές ειδικότητες θα τεθούν εκτός του Οργανισμου, όπως έχει αναφέρει ο υπουργός κ. Αδωνις Γεωργιαδης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για τον ΕΟΠΥΥ, σήμερα, Δευτέρα, θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο του υπουργείου για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων που έχουν μείνει μετέωροι στα προγραμματισμένα ραντεβού λόγω της απεργίας των γιατρών του Οργανισμου. Αυτο προβλέπει οτι θα αυξηθεί ο αριθμός των επισκέψεων που θα δώσει ο ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες γιατρούς ωστε να δέχονται ασφαλισμένους του, απο 200 που ειναι μηνιαίως σήμερα, αυτές θα γίνουν 300. Εκτιμάται ότι με αυτόν τον τροπο θα απορροφηθούν οι κραδασμοί απο τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που αναγκάστηκαν να αναζητούν τελευταία στιγμή γιατρό για συνταγογράφηση ή εξέταση.

Στο υπουργείο Υγείας βέβαια παραδέχονται ότι οι επόμενες κινήσεις τους, οπως το άνοιγμα της βεντάλιας των ραντεβου σε όλους τους ιδιώτες γιατρούς, εξαρτώνται και από τη στάση που θα κρατήσουν οι γιατροι του Οργανισμου. Αν επιμείνουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, κάτι που θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΟΣΕΥΠ, στο τέλος της εβδομάδας, τότε και το υπουργείο θα σκληραίνει τη στάση του, με πιο δυνατό όπλο του το κλείσιμο του Οργανισμου έως το τέλος του έτους με μια υπουργική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου