Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Οι πολλαπλές σχέσεις εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών



Στα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις αντιρρήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και των συνδικαλιστικών σωματείων τους, εργάζονται γιατροί με πολλαπλές σχέσεις εργασίας:

1) --Οι πανεπιστημιακοί και οι στρατιωτικοί γιατροί που έχουν δικαίωμα διατήρησης ιδιωτικού ιατρείου πέρα της νοσοκομειακής τους απασχόλησης.

2) --Γιατροί του ΕΣΥ που λειτουργούν ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία εντός των νοσοκομείων.

3) --Πάνω από 1.000 επικουρικοί γιατροί (με ετήσια σύμβαση) σε όλη την Ελλάδα.

4) --Γιατροί με μπλοκάκι μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και με απευθείας σύμβαση με τα νοσοκομεία.

5) --Πάνω από 200 γιατροί των πρώην νοσοκομείων ΙΚΑ που εντάχθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία και εργάζονται με μερική απασχόληση. Σ’ αυτούς θα προστεθούν στα νοσοκομεία και Κ.Υ. ειδικευμένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με μερική απασχόληση σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργείου.

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλει τις προσπάθειες ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων των γιατρών και δηλώνει την αντίθεσή της στο αίτημα των διευθυντών και συντονιστών διευθυντών των ιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων για λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου εκτός νοσοκομείου. Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί μαζικές προσλήψεις μόνιμων νοσοκομειακών γιατρών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για όλες τις δημόσιες νοσοκομειακές δομές της χώρας, με αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου