Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΣΕΥΠ-ΕΟΠΠΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, δεν συμμετέχουμε σε διάλογο για τη διάλυση της ΠΦΥΣΕΥΠ-ΕΟΠΠΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, δεν συμμετέχουμε σε διάλογο για τη διάλυση της ΠΦΥ

Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή - YGEIA360.GR


Την συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι γιατροί του ΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ Αττικής στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιηθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 2 Δεκεμβρίου 2013 ,μέχρι να πάρει πίσω το υπουργείο Υγείας το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα, ενώ απαντάνε στον κ. Γεωργιάδης  οτι δεν συμμετέχουν σε διάλογο με το υπουργείο Υγείας αφού "όλα είναι προαποφασισμένα". Μάλιστα από αύριο ξεκινούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έξω από τα Πολυϊατρεία.

Στην Γενική Συνέλευση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Βλασταράκος Μιχ., ο Πρόεδρος του ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ κ. Αποστολόπουλος Αθ., ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ.Πατούλης Γεώργιος, η Πρόεδρος του ΙΣΠ κ. Ανεμοδουρά Βαρβάρα και εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ Αττικής αναφέρουν:

« Η σημερινή μαζική Γενική Συνέλευση του ΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ Αττικής, έδωσε το μήνυμα ότι βρισκόμαστε σε έναν αγώνα συνεχή, για να μην καταρρεύσει το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας.Αγωνιζόμαστε, ώστε όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας να έχουν πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα. Σήμερα στην Ελλάδα, 35% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία.Αγωνιζόμαστε μαζί με Σωματεία εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, ανοίγουμε μέτωπα συνεργασίας με άλλους κλάδους εργαζομένων και με Δήμους.Περιφρουρούμε τις κινητοποιήσεις μας, ενημερώνουμε τον πληθυσμό για την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ. Απεργούμε μέχρι να πετύχουμε τη διατήρηση της Δημόσιας Δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και δεν συμμετέχουμε σε διάλογο με προαποφασισμένα σχέδια διάλυσης της.

Δεν διαπραγματευόμαστε καμία διαθεσιμότητα – απόλυση και ζητάμε την ενίσχυση και αναβάθμιση του συστήματος με προσλήψεις των γιατρών σταθερής εργασιακής σχέσης.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με καθημερινές επιμέρους συγκεντρώσεις στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου