Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ CLAWBACK

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

ΑΘΗΝΑ 17/12/2013

ΘΕΜΑ: Προσφυγές κατά του clawback

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) που αποτελείται από τις επαγγελματικές ενώσεις Καρδιολόγων, Πνευμονολόγων, Δερματολόγων, Φυσιάτρων, Γαστρεντερολόγων και Αγγειοχειρουργών στέκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης με τις αλλεπάλληλες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας (rebate,clawback) κλπ.


Ως προς το rebate μετά την παρέμβαση μας υπάρχει η διαβεβαίωση του Υφυπουργού Υγείας κ.Μπέζα ότι αφού γίνεται 30% στην αρχή δεν θα ισχύσει δεύτερο. Για το clawback έχουν έρθει ειδοποιητήρια τα οποία μας είπε ότι θα αλλάξουν τα ποσά σύμφωνα με πιθανή νέα χρηματοδότηση και μετά από τον έλεγχο των ελεγκτικών εταιρειών σε κάθε όμως περίπτωση θα υπάρξει για το 2013 clawback.

Στα πλαίσια αυτά υπάρχουν από άλλους φορείς εκτός της Ομοσπονδίας μας και των Ενώσεων μας προτάσεις για συγκεκριμένες νομικές ενέργειες για να στραφούν ατομικά οι Ιατροί για την αναστολή του clawback για το Α’ εξάμηνο του 2013, δεδομένου ότι το Β’ εξάμηνο είναι σε εξέλιξη και δεν έχει κοστολογηθεί ακόμη.

Θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι έχουν κατατεθεί αιτήσεις ακυρότητος και από φορείς και Ιατρικούς Συλλόγους για τα ανωτέρω στο συμβούλιο της Επικρατείας, σε θετική δε απόφαση κάθε Ιατρός μπορεί να την χρησιμοποιήσει και να διεκδικήσει ακόμη και αναδρομικά τα χρήματα του, χωρίς να βρίσκεται από τώρα σε ατομική αντιδικία με την πολιτεία.

Η Ομοσπονδία μας δεν έχει πρόθεση για ευνόητους λόγους να προτείνει συγκεκριμένο νομικό γραφείο και είναι απόφαση του κάθε Ιατρού αν θα στραφεί από τώρα νομικά εναντίον της πολιτείας. Επισημαίνουμε ότι το διάστημα προσφυγής είναι 60 μέρες από την ημερομηνία ατομικής ειδοποίησης που έχει έρθει στο e-dapy για τον κάθε Ιατρό ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου