Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣ TON ΕΟΠΥΥ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Γρηγορίου Λαμπράκη 17α -46100 Ηγουμενίτσα

Τηλ.-Fax 2665025270 – Email info@isthesprotias.gr


Ηγουμενίτσα: 3-12-13

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣ TON ΕΟΠΥΥ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 

Ενημερωθήκαμε το τελευταίο διάστημα, για την πρόθεση ανάθεσης σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, της εκκαθάρισης των λογαριασμών των παρόχων του ΕΟΠΥΥ, ανά την επικράτεια. Επικοινωνήσαμε με το Διοικητικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ στο Νομό μας, που είναι κατά το Νόμο υπεύθυνο, γι’ αυτές τις εκκαθαρίσεις και διαπιστώσαμε με μεγάλη έκπληξη τα παρακάτω:

1. Υπάρχει δυνατότητα πλήρους εκκαθάρισης των παραστατικών των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ στο Νομό μας, αλλά δεν έχει δοθεί τέτοια εντολή, από τον ΕΟΠΥΥ. 

2. Έχει δοθεί εντολή για πρόχειρο λογιστικό έλεγχο μόνο, παρότι υπάρχει εμπειρία από την περίοδο του ΟΠΑΔ, όπου συμβεβλημένοι ιατροί, ήταν όλοι οι γιατροί του Νομού και όχι μια μειοψηφία όπως τώρα και η εκκαθάριση των λογαριασμών ήταν πάντα στην ώρα της.

3. Υπάρχει διάθεση και υποχρέωση του συγκεκριμένου προσωπικού να ελέγξει και παραστατικά άλλων Νομών, αν χρειασθεί. 

4. Ενημερωτικά η επικράτεια αποτελείται από 50 Νομούς, εκτός των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τις συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως διαπιστώθηκε και με τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Μετά από τα παραπάνω, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά στα οποία περιμένουμε, επειγόντως, έγγραφες απαντήσεις:

· Περισσεύουν χρήματα στον ελλειμματικό ΕΟΠΥΥ και θέλει να τα διαθέσει στις συγκεκριμένες ελεγκτικές εταιρείες, ενώ κοντεύει να κλείσει τα εργαστήρια, με τις απαράδεκτες επιστροφές δεδουλευμένων?

· Γιατί δεν δίνει εντολή για πλήρη εκκαθάριση των παραστατικών, στο προσωπικό της Περιφέρειας, που έχει αυτή τη δυνατότητα?

· Γιατί, όπως επιβάλει η χρηστή διοίκηση, δεν εξετάζει τη δυνατότητα αντιμετώπισης συνολικά του προβλήματος εκ των έσω (αφού υπάρχει διάθεση και δυνατότητα βοήθειας του προσωπικού της Περιφέρειας) και αν αυτή αποτύχει, να καταφύγει στις ελεγκτικές εταιρείες, μόνο εκεί που χρειάζεται.? 

· Μήπως η παραπάνω συμπεριφορά δεν είναι απλώς άλλο ένα δείγμα διοικητικής ανικανότητας και χρήζει περαιτέρω ελέγχου από τη δικαιοσύνη?

Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, αλλά θεωρώντας ότι η χρηστή διοίκηση είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε άσκηση πολιτικής, περιμένουμε τις έγγραφες απαντήσεις σας, πριν κλείσουν τα εργαστήρια της γειτονιάς.


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΕΥΔΟΚΙΑ ΓΑΡΓΑΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου