Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Εξώδικη Δήλωση, πρόσκληση και επιφύλαξη του Ι.Σ.Πατρών προς τον ΕΟΠΥΥ και τον Υπουργό Υγείας για τη διαδικασία ένταξης στο ΠΕΔΥ και διατάξεων του Ν.4238/2014

4 σχόλια:

  1. ειναι καταντια οι ιατρικοι συλλογοι να νοιαζονται για τα κεκτημενα των ικατζηδων ενω οι νεοι γιατροι μεταναστευουν αυτο λεγεται καταντια!!! θα μας απαντησει κανεις αν οι γιατροι του ικα βγηκαν απο μανα και οι υπολοιποι μη προνομιουχοι γιατροι απο σκυλα? θα μας απαντησει κανεις αν ολοι οι απολυμενοι του ιδιωτικου τομεα ειναι κατωτερα οντα σε σχεση με τους ικατζηδες που πρεπει παση θυσια να ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΑ?? ειναι τοσο ταμπου τα ερωτηματα αυτα που αμφιβαλλω αν εχει το θαρρος καποιος να τα δημοσιευσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε συναδερφε, καταλαβαινω την αγανακτηση σου, ημουν και γω καπως ετσι πριν ενα χρονο οταν ανοιξα το ιατρειο, καθως εγω ξεκινουσα απο το μειον καθε μηνα και αλλοι με συμβασεις που γνωριζα βγαζανε πανω απο 2000 ευρω για την πλακα τους (στην επαρχεια τουλαχιστον). Το προβλημα δεν ειναι πιστευω ποιοι θα κανουν συμβασεις , το παιχνιδι για μας χανεται απτη στιγμη που περνουμε την ειδικοτητα. Τοτε θα πρεπε να απορροφωνται οι νεοι γιατροι στο ΕΣΥ ή απτο δημοσιο γενικοτερα οπως γινεται σε ολα τα ανεπτυγμενα κρατη. Εγω π.χ οπως και οι περισσοτεροι που κανουν ειδικοτηατα σε μεγαλα νοσοκομεια, ειχα εκπαιδευτει ιδιαιτερα στην τραυματολογια, μπορουσα να χειριστω ανετα τα περιστατικα της εφημεριας μονος μου και να χειρουργησω οτι προεκυπτε. Τωρα στο ιατρειο βλεπω χρονια περιστατικα και τα χειρουργεια ειναι κυριως αρθροπλαστικες. Θα μπορουσα να προσφερω πολλα περισσοτερα, αλλα .....Και το επικουρικο που θα μπορουσε καποιος να προτεινει ειναι κοροιδια, χασιμο χρονου.
      Αλλα και παλι το προβλημα ξεκιναει απο πολυ πριν, οταν φευγουν μαζικα να σπουδασουν στο εξωτερικο τοσα παιδια και πολλα ερχονται στην ελλαδα με μεταγραφες, τι να σου κανει και το κρατος μετα, δεν μπορουν να απορροφηθουν ολοι αυτοι. Οποτε δεν πιστευω οτι θα αλλαξει ποτε η κατασταση στην ελλαδα και καλα θα κανουν οι νεοι φιλοδοξοι γιατροι να μεταναστευσουν, δεν υπαρχει αλλη λυση , ασχετα με το πως θα μεταρρυθμιστει το ΕΣΥ ή η πρωτοβαθμια.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμε συνάδελφε, οι Ιατρικοί Σύλλογοι ως ΝΠΔΔ οφείλουν να καλύπτουν τα δίκαια και νόμιμα αιτήματα όλου του Ιατρικού κόσμου χωρίς συντεχνιακές αγκυλώσεις. Ο ΙΣΠ δια του Διοικητικού του Συμβουλίου έχει αποφασίσει να προασπίσει τα νόμιμα δικαιώματα όλων των γιατρών (συμβεβλημένοι ιατροί ΕΟΠΥΥ, ιατροί μονάδων ΕΟΠΥΥ, κλινικοί , κλ/εργαστηρ, εργαστηριακοί ιατροί, πιστοποιημένοι ιατροί, νέοι ιατροί, νοσοκομειακοί, πανεπιστημιακοί, ειδικευόμενοι ιατροί, κλπ) όπως οφείλει θεσμικά και νομικά να πράξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΞΙΟΤΙΜΗ κ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΟ ΤΡΟΙΚΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΛΟΓΩ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΧΑΙΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΤΕ!!! Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ Η ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑ ΓΕΝΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΗΔΗ . ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝ Ι ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή