Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου : Συνάντηση ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ και Υπ. Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, ξεκινά ΆΜΕΣΑ η διαβούλευση για τις νέες συμβάσεις των ιατρών του ΕΟΠΥΥ

Αθήνα 28/02/2014

Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ συναντήθηκε σήμερα σε κλίμα κατανόησης και διαλόγου με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη. Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των δύο μερών για ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους καθώς και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ιατρών.

Ο Υπουργός αναγνώρισε την μεγάλη προσφορά των συμβεβλημένων ιατρών στο σύστημα υγείας καθώς, παρά τον μικρό τους αριθμό, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα υγείας 10 εκ. πληθυσμού από 1/1/2012. 

Ο κ. Α. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για ανανέωση ΟΛΩΝ των συμβάσεων, την ισοτιμία αυτών και την έναρξη ΑΜΕΣΟΥ διαλόγου μεταξύ Υπ. Υγείας - ΕΟΠΥΥ και Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ επί των νέων συμβάσεων καθώς οι παλαιές λήγουν τέλος Μαρτίου 2014. Τέλος στο αίτημα της Ένωσης για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του πλαφόν συνταγογράφησης με βάση την μέση αξία συνταγής ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι έχει αρχίσει ήδη η επεξεργασία της πρότασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ

Πιο αναλυτικά η Η ΈΝΙ - ΕΟΠΥΥ έθεσε τα κάτωθι θέματα : 

ΆΜΕΣΗ ανανέωση, εντός του Μαρτίου 2014, όλων των συμβάσεων των ιατρών του ΕΟΠΥΥ. 

Ενιαίες συμβάσεις για το σύνολο των ιατρών του ΕΟΠΥΥ 

Έναρξη άμεσου διαλόγου μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ επί του κειμένου της νέας σύμβασης καθώς οι παλαιές συμβάσεις λήγουν τέλος Μαρτίου 2014. 

Τριετής τουλάχιστον σύμβαση. 

Θέσπιση συμμετοχής ανά κλινική επίσκεψη, όπως ισχύει στα κέντρα υγείας και στα δημόσια νοσοκομεία 

Αμοιβή των ιατρών κατά πράξη και περίπτωση. 

Τακτική πληρωμή των συνεργαζόμενων ιατρών. 

Άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους ιατρούς και σε όλους τους πολίτες. Ζητάμε να προχωρήσει άμεσα, παράλληλα με τη δική μας, η υπογραφή σύμβασης των ιατρών του πρώην ΙΚΑ που επέλεξαν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. 

Πλήρης διαχωρισμός πρωτοβάθμιας από δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. 

Θέσπιση πλαφόν συνταγογράφησης με βάση την μέση αξία συνταγής ανά ειδικότητα. 

Κεντρικός πυλώνας της ΠΦΥ είναι το ιδιωτικό ιατρείο σε συνεργασία με το δημόσιο δίκτυο των κέντρων υγείας. 

Το 15% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ να δοθεί στην ΠΦΥ από το 8% που είναι σήμερα, με εσωτερική αναδιανομή των πόρων.

Τέλος, συμφωνήθηκε εντός της επόμενης εβδομάδας να συσταθεί η επιτροπή διαβούλευσης με σκοπό την λεπτομερή συζήτηση επί των τεχνικών θεμάτων της συνεργασίας ΕΟΠΥΥ και συμβεβλημένων ιατρών, επιβεβαιώνοντας έτσι την βούληση των δύο μερών για ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο.


Για το ΔΣ της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου Χ. Παπασιδέρης

6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια .ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. Ολα για την παρτη μας.Νέοι Γιατροί πουθενά .Κανιβαλισμός στο μεγαλείο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υποτιθεται προτινουν ανοιγμα του εοπυυ σε ολους τους γιατρους. τι σημαινει αυτο? θα δουμε. οπως και αμοιβη κατα πραξη. νομιζω κατι τετοιο ειναι σωστο. ολοι οι ιδιωτες να μπορουν να δεχθουν ασφαλισμενους του εοπυυ και οι καλυτεροι να χουν περισσοτερο κοσμο , αρα και να πληρωνονται περισσοτερο απτο κρατος. that is capitalism anyway.

      Διαγραφή
  2. Τι θα γινει με τα 5 και 10 Ευρ. που ζητανε τα μελοι σας με διαφορες δικ/γιες απο τους ασφαλισμενους ,ερχετε και οι δικη σας η ωρα,γιατι η σταση σας στους ΙΚΑτζιδες ηταν ασχημη-απρεπης κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σύντομα μαθήματα ορθογραφίας:
      μέλη και όχι μέλοι
      έρχεται και όχι....έρχετε

      Διαγραφή
  3. υποτιματε συνεχως την νοημοσυνη του Ελληνα θεωρειται οτι αυτη η καστα των προσκυνημενων θα προσφερει δωρεαν υγεια΄ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολοι εξω από τον εοπυυ-πεδυ.Αυτή είναι η λύση για να μην εξαθλιωθούμε ολοκληρωτικά. Και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε πρέπει να γίνει αυστηρός έλεγχος των επισκέψεων των ιατρών του Εοπυυ ώστε ο ασθενής να μην πληρώνει καμία επιπλέον συμμετοχή. Αυτό πρέπει να περιφρουρηθεί από όλους τους συλλόγους και από τους "έξω" ιατρούς ώστε και ο πολίτης να έχει μια στοιχειώδη δωρεάν υπηρεσία υγείας και οι γιατροί του εοπυυ να ξεχάσουν το επιπλέον δεκαευρο ή εικοσαευρο. Ετσι ίσως οι γιατροί εοπυυ κατανοήσουν τι σημαίνει η μετατροπή του ιδιωτικού ιατρείου σε δημόσιο και αναγκαστούν να αποχωρήσουν από τον Εοπυυ με ελαφρά πηδηματάκια. Στον εοπυυ πρέπει να παραμένουν μόνο οι νέοι ιατροι και αυτοί για μία μόνο πενταετία. Γιατί στην παρούσα φάση οι ιατροί του εοπυυ κλινικοί και κλινικοεργαστηριακοί χρησιμοποιούν τον εοπυυ ως " κράχτη", βάζουν το χέρι στην τσέπη του ασφαλισμένου χωρίς αυτός να το γνωρίζει εκ των προτέρων, δηλ. χρησιμοποιούν εοπυυ και ασφαλισμένους κατά το δοκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή