Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

8/7/2014 ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. ''ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ''

Αθήνα,08/07/2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, μέλη του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. 

Όπως ήδη ενημερωθήκατε με ανάρτηση στο site του Συνδέσμου μας, έχουμε κοινοποιήσει στον Υπουργό Υγείας τις προτάσεις μας για την εκτέλεση του προϋπολογισμού έτους 2014 και τις έχουμε αναλύσει λεπτομερώς στον σύμβουλο του Υπουργού, ούτως ώστε να κατανοήσουν όλοι ότι μπορούμε με άλλους τρόπους να αποφύγουμε το αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και καταστροφικό μέτρο της αρπαγής πίσω της αποζημίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών μας στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όπως είναι η ακριβής μετάφραση στη γλώσσα μας του ληστρικού μέτρου του claw back και για το τρέχον έτος.

Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας είναι η μοναδική διέξοδος για όλες τις πλευρές (Ε.Ο.Π.Υ.Υ., πάροχοι, ασφαλισμένοι) και κυρίως για τον Οργανισμό ο οποίος πρέπει με έναν άκρως ελλειμματικό προϋπολογισμό, να εξυπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες 9,5 εκατ. περίπου ασφαλισμένων, χωρίς όμως να οδηγήσει στη χρεοκοπία και στην οικονομική καταστροφή τους παρόχους, οι οποίοι νομοτελειακά θα καταλήξουν σε αυτό το τέλος αφού δεν θα αποζημιώνονται για το 50% των παρεχομένων υπηρεσιών τους, με τραγικές συνέπειες για τους ίδιους τους ασφαλισμένους του Οργανισμού οι οποίοι δεν θα έχουν πουθενά να πραγματοποιήσουν τις διαγνωστικές τους εξετάσεις, παρά μόνο στα εξωτερικά ιατρεία των Δημόσιων Νοσοκομείων όπου η αναμονή σήμερα είναι από 5 έως 8 μήνες.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, οι οποίοι για τους ίδιους λόγους έχουν ήδη ξεκινήσει επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αναμένουμε από το Υπουργείο Υγείας με το οποίον διαβουλευόμαστε, να κατανοήσει ότι σε όλα τα ελεύθερα και δημοκρατικά κράτη του πλανήτη, όποιος εργάζεται αμείβεται και όποιος παρέχει υπηρεσίες αποζημιώνεται, διαφορετικά ονομάζεται σκλάβος και να φροντίσει να συμπεριφερθεί σαν ευνομούμενη Πολιτεία, προστατεύοντας τους έντιμους και ευσυνείδητους παρόχους από τα φαινόμενα της προκλητής ζήτησης και του αθέμιτου ανταγωνισμού, αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του, όπως αρμόζει σε ένα οργανωμένο κράτος.

Εμείς έχουμε δώσει ένα χρονικό διάστημα 20 περίπου ημερών για να επανέλθουμε όλοι στην ευθύνη και την λογική, διαφορετικά εάν δεν έχουμε καταλήξει στην μοναδική λύση που είναι ότι, όποια διαγνωστική εξέταση εκτελείται πρέπει να αποζημιώνεται, τότε στη Γενική μας Συνέλευση που έχει προσδιοριστεί για την Δευτέρα 21/07/2014, η αντίδρασή μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Καλούμε δε τους συνάδελφους μας της Π.Ε.Ι.Κ. να μην λιποψυχήσουν και να κρατήσουν δυνατά και όλοι μαζί στην κρίσιμη μάχη που δίνουν, διότι αν υποκύψουμε σ’ αυτό το ανοσιούργημα που έχουν επιβάλει (claw back), δεν υπάρχει μέλλον για κανέναν μας.

Ο Πρόεδρος

Δρ Γεώργιος Βουγιούκας
Ιατρός Ακτινολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου