Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ο Ι.Σ. Πατρών δρομολογεί ένδικα μέσα κατά του ανώτατου ορίου συνταγογράφησης

Ιατρικός Σύλλογος ΠάτραςO Ιατρικός Σύλλογος Πατρών συμφωνεί και στηρίζει την αίτηση αναστολής και ακύρωσης που κατέθεσε στο Συμβούλιο Επικρατείας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, κατά της νέας Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1796 Β’ 01-07-2014) για το ανώτατο όριο συνταγογράφησης φαρμάκων, θέτοντας τον νομικό εκπρόσωπό του στη διάθεση του ΠΙΣ.

Η ουσιαστική επαναφορά του πλαφόν συνταγογράφησης φαρμάκων με κάποιες «τροποποιήσεις», μετά από την ακύρωση της εφαρμογής του αρχικού ισοπεδωτικού πλαφόν από το ΣτΕ λόγω της τεκμηρίωσης των κινδύνων για τη δημόσια υγεία, χαρακτηρίζεται εκ νέου ως αντιεπιστημονικά και ηθικά αδιανόητη.

Η άσκηση της ιατρικής με αυστηρά λογιστικά κριτήρια, οδηγεί τελικά σε «ποινικοποίηση» της προσπάθειας των ιατρών να προασπίσουν την υγεία των ασθενών.

Προτρέπουμε όλους τους ιατρούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να συνεχίσουν απρόσκοπτα την αναγκαία για τους ασθενείς συνταγογράφηση φαρμάκων σύμφωνα με τους επιστημονικούς ιατρικούς κανόνες, κάνοντας λελογισμένη χρήση των λιγοστών διαθέσιμων πόρων του ΕΟΠΥΥ για φαρμακευτική δαπάνη.

Λόγω της θέσπισης εξαιρετικά χαμηλού ορίου συνταγογράφησης για τις διάφορες ιατρικές ειδικότητες, που πλήττει κυρίως τους χρόνιους πάσχοντες, δεν θα αποδεχθούμε καμία αναιτιολόγητη επιστολή «υπέρβασης» των ορίων ή ακόμα περισσότερο δημόσια διαπόμπευση σε ιατρούς- μέλη μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Άννα Μαστοράκου              Γεώργιος Σκρουμπής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου