Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

"Σηκώνει τα χέρια ψηλά" για την Αξιολόγηση ο πρόεδρος του ΕΟΦ - Δηλώσεις Λιντζέρη στο ONMED

Σε αδιέξοδο έχει βρεθεί ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης, λόγω του νόμου της Αξιολόγησης που πρέπει να εφαρμόσει στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Από τους 260 εργαζόμενους που υπηρετούσαν τα τελευταία χρόνια στον ΕΟΦ, σήμερα υπηρετούν 147 και τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς έχουν επιφορτιστεί με επιπλέον καθήκοντα, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στον Οργανισμό.

Ο νόμος για την Αξιολόγηση προκαλεί έμφραγμα στον ΕΟΦ, καθώς αν εφαρμοσθούν οι διατάξεις του θα αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο τον Οργανισμό.

Στο πλευρό των εργαζομένων έχει ταχθεί ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος σε συγκέντρωση που έγινε για το επίμαχο θέμα της Αξιολόγησης συζήτησε αναλυτικά τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Μάλιστα υπήρξε δημοσίευμα στο οποίο φέρεται ο κ. Δ. Λιντζέρης να δηλώνει στη συγκέντρωση των εργαζομένων ότι «ο νόμος Μητσοτάκη είναι ανόητος».

Ωστόσο, με δηλώσεις του στο onmed.gr ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δ. Λιντζέρης διαψεύδει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και επισημαίνει τα εξής:

«Με διάταξη του νόμου για την Αξιολόγηση, προβλέπεται η επιμερισμένη αξιολόγηση ανά διεύθυνση και ανά τμήμα. Στον ΕΟΦ, υπάρχει ένα τμήμα με 5 υπαλλήλους, στους 4 από τους οποίους εγώ προσωπικά έχω αναθέσει επιπλέον καθήκοντα. Πως θα προχωρήσω σε αξιολόγηση αυτών των ατόμων;» λέει ο κ. Δ. Λιντζέρης, προσθέτοντας ότι «μιλώντας στους εργαζόμενους είπα πως η ρύθμιση αυτή είναι ανόητη στην πράξη. Όχι ότι είναι ανόητος ο νόμος. Σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου