Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Βορίδης: καμία δήλωση για το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών



Σε καμία δήλωση δεν προχώρησε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης αναφορικά με το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Τρίτης για την κάλυψη των ανασφάλιστων.

Ο κ. Βορίδης, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για την μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, για το ωράριο, αλλά και για την υπερωριακή αμοιβή που εφαρμόζεται σε πολλές Ευρωπαικές χώρες, δεν θέλησε να απαντήσει, ζητώντας από τους δημοσιογράφους η συνέντευξη να παραμείνει καθαρά στο θέμα της ατζέντας, όπως είχε προαναγγελθεί και που ήταν η κάλυψη των ανασφάλιστων και οι προσλήψεις προσωπικού στην υγεία.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον 9,84 το πρωί της Τρίτης, τόνισε ότι «δεν είναι στην ατζέντα του υπουργείου θέμα ωραρίου των φαρμακείων, λίγο πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, για τις οποίες τονίζει ότι θα είναι τεχνικού περιεχομένου. Μιλώντας ειδικότερα στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου, ξεκαθάρισε ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις όσον αφορά τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών, αφήνοντας ανοιχτό το ύψος του ποσοστού.

http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου