Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Δυο Φούχτελ φάρμακα

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Καλλονής αρνήθηκαν την ελεημοσύνη του Γερμανού αξιωματούχου.
ΛΕΣΒΟΣ Της Ανθής Παζιάνου - EFSYN.GR

«Δεν παραλαμβάνουμε φάρμακα λες και είμαστε ιθαγενείς, ακούτε;» Αυτό φώναξε η οδοντίατρος του Κέντρου Υγείας Καλλονής, με άλλους εργαζόμενους και γιατρούς, χθες το μεσημέρι στον Γερμανό αξιωματούχο Χ. Γ. Φούχτελ που έκανε περιοδεία στη Λέσβο και μετέφερε υγειονομικό υλικό – χορηγία μιας κλινικής της Βαυαρίας προς το νησί. Χαρακτηρίζοντας «δήθεν πανηγύρι» και «δήθεν ελεημοσύνη» τη γερμανική αποστολή, γιατροί και εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Καλλονής εμπόδισαν την παράδοση των φαρμάκων.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλλονής και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Τάκης Τσιρεπλής, που ήταν στη διαμαρτυρία, αναφέρει: «Ημασταν στον πλευρό των εργαζομένων που αντιδρούσαν και φώναζαν ότι δεν δεχόμαστε τη δήθεν βοήθεια από τη Γερμανία και ότι καμιά δουλειά δεν έχουμε με τον Φούχτελ, ούτε θα χρησιμοποιηθούμε για να κάνετε επίδειξη. Μάλιστα, επειδή δεν μπορούσαν να τραβήξουν τα πλάνα που ήθελαν και επειδή οι εργαζόμενοι έκλεισαν την πόρτα του Κέντρου Υγείας για να μην μπουν, μετακινούσαν τον Φούχτελ για να φαίνεται μπροστά από το Κ.Υ.».

«Τη στιγμή που βιώνουμε ό,τι χειρότερο τα τελευταία χρόνια, που ο κόσμος που συναναστρεφόμαστε καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει τόσο σοβαρά προβλήματα, που τα Κέντρα Υγείας πλήττονται από τις ελλείψεις σε ειδικότητες, και ειδικά μετά τη σύσταση του ΠΕΔΥ, όπου οι γιατροί εργάζονται διπλά για να καλύψουν τα προβλήματα, είναι θεατρινισμοί και υποκρισία το να μας δίνουν φάρμακα λες και είμαστε ιθαγενείς. Και δεν είναι μόνο υποκρισία από πλευράς Φούχτελ, αλλά και από πλευράς του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του προέδρου του που ήρθε μαζί με τον Φούχτελ. Μπορεί εν τέλει να έμεινε αυτή η υποκριτική βοήθεια στο Κέντρο Υγείας, αλλά κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν. Κι αν ο κόσμος από τα χωριά και την Καλλονή γνώριζε γι’ αυτή την επίσκεψη νωρίτερα, θα ήταν πολύ περισσότερος για να τους εμποδίσει», δήλωσε η οδοντίατρος του Κέντρου Υγείας Καλλονής, Μαρία Πούμπρου.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ στείλατε στον αγύριστο. Να μη πω τιποτα περισσότερο τι θέλανε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή