Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΙΣΠειραιά: Οι γιατροί θα κάνουν τους λογιστές για να υπολογίζουν το πλαφόν

Μείζον πρόβλημα προκύπτει στο θεραπευτικό έργο του κάθε ιατρού που ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποστεί κυρώσεις «ως παραβάτης», διότι ο ΕΟΠΥΥ του ζητά να αντιμετωπίσει τον άρρωστο με λογιστικά κριτήρια.

Αυτό επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, με αφορμή την καθιέρωση του νέου πλαφόν συνταγογράφησης, σημειώνοντας ότι «ο θεράπων γιατρός πρέπει να γνωρίζει να διαγιγνώσκει ασθένειες και να διαλέγει με καθαρά θεραπευτικά κριτήρια το κατάλληλο φάρμακο για να τις θεραπεύει.

Αντί αυτού για πρώτη φορά παγκοσμίως θα πρέπει ο γιατρός να εξετάζει τον ασθενή, να κάνει διάγνωση, να επιλέγει με επιστημονικά κριτήρια την θεραπεία του και εν συνεχεία εάν εφαρμόσει το ΦΕΚ 1796/1-7-2014 τ.β. Υ9/οικ.53768 απόφαση θα πρέπει να ανατρέχει σε τιμοκαταλόγους και κάνοντας τις σχετικές προσθέσεις και πολλαπλασιασμούς να είναι υποχρεωμένος να αλλάξει την Επιστημονική – Θεραπευτική του επιλογή, αγνοώντας πιθανές κυρώσεις ή σκεπτόμενος μόνο τις προσωπικές κυρώσεις να δίνει άλλη αγωγή από εκείνη που πρέπει».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά θεωρεί ότι αυτό είναι απαράδεκτο και μη εφαρμόσιμο και ξεκαθαρίζει ότι είναι υπέρ των ελέγχων, αλλά λέει όχι στις εκπτώσεις και την εισχώρηση στο επιστημονικό έργο του γιατρού διότι τα «θύματα» θα είναι οι ασφαλισμένοι πολίτες, οι γιατροί και η Δημόσια Υγεία της Χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου