Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ναι στα απογευματινά χειρουργεία για την επαρχία, όχι για Αθήνα - Θεσσαλονίκη λέει ο Λ. Γρηγοράκος

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


Τομή τα απογευματινά χειρουργεία για τα περιφερειακά νοσοκομεία της επαρχίας, όχι όμως και για τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων αστικών κέντρων χαρακτήρισε τα απογευματινά χειρουργεία ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος στην ομιλία του στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για τις μεταμοσχεύσεις, την ψυχική υγεία, την υποβοήθηση αναπαραγωγής κ.α., το οποίο ψηφίστηκε τελικά επί της αρχής την Τετάρτη από τα κόμματα της συγκυβέρνησης στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

«Θα δούμε, όμως, πόσα από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, των μεγάλων περιφερειών, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις τα απογεύματα. Θα τις εξειδικεύσουμε με μια υπουργική απόφαση, για να δούμε τελικά εάν τα νοσοκομεία τα οποία πραγματικά το πρωί έχουν κλειστές αίθουσες χειρουργείων, μπορούμε να τα ανοίξουμε και το απόγευμα.» τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.

«Είναι κάτι στο οποίο πειραματιζόμαστε» είπε. « Αλλά πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Και πρέπει να γίνει, γιατί το ιατρικό σώμα και οι υγειονομικοί το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις, όπως υπέστησαν βέβαια μειώσεις στο εισόδημά τους και στους μισθούς τους όλοι οι Έλληνες πολίτες. Έτσι, λοιπόν, και οι ιατροί και οι υγειονομικοί γενικά έχουν υποστεί τεράστια μείωση στο εισόδημά τους.» επεσήμανε ο κ. Γργοράκος και πρόσθεσε πως «είμαστε στο Υπουργείο Υγείας, για να μπορέσουμε να ξαναμιλήσουμε με την κοινωνία, να μιλήσουμε με το ιατρικό σώμα, να μιλήσουμε με τους υγειονομικούς, να μιλήσουμε με του φαρμακοποιούς, να μιλήσουμε βέβαια με τους συνταξιούχους και να μιλήσουμε με τον Έλληνα πολίτη-ασθενή που θέλει να πάει στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.»

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο, το θέμα χρειάζεται μια βαθιά μελέτη ώστε να δούμε εάν τελικά τα απογευματινά χειρουργεία φέρουν έσοδα στα νοσοκομεία.

Τέλος υπογράμμισε πως «το νομοσχέδιο αυτό θα καλύψει μερικές ανάγκες, αλλά πρέπει να δούμε σε βάθος το μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά νοσοκομεία. Πιστεύω ότι οι 2.500 χιλιάδες προσλήψεις που ήδη εξήγγειλε χθες ο Υπουργός είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν φτάνει. Τα νοσοκομεία της Αθήνας θα πρέπει να τα δούμε σε βάθος. Τα νοσοκομεία περνάνε μεγάλη κρίση και βέβαια ακολουθούν την κρίση της ελληνικής οικονομίας και της ελληνική κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου