Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Νέος υπουργός μόνος ψάχνει! Προς αναζήτηση γιατρών για το ΠΕΔΥ ο Βορίδης



Τελικά τον πονοκέφαλο για το άδειο ΠΕΔΥ ο Μάκης Βορίδης δεν τον απέφυγε. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - iatropedia

Το μεγάλο αγκάθι για τον Μάκη Βορίδη δεν αποτελούν μόνο τα φάρμακα και οι τιμές τους αλλά και τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ που παραμένουν γυμνά από ιατρικό προσωπικό. Μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του πολυδιαφημισμένου ΠΕΔΥ και τα κενά παραμένουν. 

Το λιγοστό ιατρικό προσωπικό μετά βίας μπορεί να καλύπτει τις βασικές ανάγκες των ασφαλισμένων με συνέπεια οι περισσότεροι να καταφεύγουν τελικά στους ιδιώτες γιατρούς. 

Η δημιουργία του ΠΕΔΥ που τόσο στήριξε η κυβέρνηση, φαίνεται πως είχε ως μοναδικό στόχο την απομάκρυνση των άλλοτε γιατρών του ΙΚΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη τα περισσότερα πολυϊατρεία υπολειτουργούν με τους γιατρούς ...οριακά να δίνουν κάποιες συνταγές για φάρμακα και οι ασθενείς με τη βία να παίρνουν μια διάγνωση και αυτή μετά από πολλά μπερδέματα και αναμονές. Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά όταν πλεον τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ λειτουργούν με σχεδόν το μισό προσωπικό.

Ο Μάκης Βορίδης ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ και επιχειρεί να ...μπαλώσει τις τρύπες με επικουρικό προσωπικό. 

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) τα ...άκουσε μάλιστα από τους γιατρούς οι οποίοι του ζήτησαν προσωπικό εδώ και τώρα. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ Μιχάλη Βλασταράκο ο κλάδος ζητά άμεσα την κάλυψη των κενών θέσεων στις μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) ώστε να αρχίζει να λειτουργεί κανονικά το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου