Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ανακατανομή των πόρων στο υπ. Υγείας γιατί δεν βγαίνει ο προυπολογισμός. Επιβεβαίωση του ONMED από Κατερίνα Παπακώστα



Στην εσωτερική ανακατανομή του προυπολογισμού καταφεύγει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς διαπιστώνει ότι οι πόροι δεν φτάνουν για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες των νοσοκομείων.

Η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, επιβεβαιώνει το σημερινό ρεπορτάζ του onmed.gr για την αναζήτηση τρόπων αύξησης των πιστώσεων στο υπουργείο Υγείας.

«Υπάρχει η ανάγκη εσωτερικής ανακατανομής των πόρων, διότι η Υγεία είναι προτεραιότητα από τη φύση της και ειδικότερα, η δημόσια υγεία και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Αυτό είναι εσωτερική συζήτηση και αφορά εμάς και όχι τους εταίρους μας», είπε η κα. Κ. Παπακώστα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.fm

Στο πλαίσιο αναζήτησης πόρων η κα. Κ. Παπακώστα σημείωσε ότι διεκδίκησε κατά τη συνάντησή της με τον Επίτροπο για θέματα Ψυχικής Υγείας Lazlo Andor, 30 εκ. ευρώ, «προκειμένου μην κληθούμε, μετά το 2015, να καλύψουμε μόνοι μας, από εθνικούς πόρους, το θέμα της ψυχικής υγείας».

Ταυτόχρονα, η κα. Κ. Παπακώστα αναφερόμενη στη συνάντηση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη με την τρόικα, τόνισε ότι το αξίωμα των δανειστών είναι η τήρηση του προϋπολογισμού, αλλά «εμείς βάζουμε την προϋπόθεση να μη διαλύεται το σύστημα περίθαλψης. Αυτό ετέθη σε πολύ ισχυρή βάση και εκτιμώ είναι η αρχή, πάνω στην οποία θα κινηθεί η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου».

Και η υφυπουργός Υγείας κατέληξε:

«Θα δώσουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενισχύοντας σημαντικά την πρόληψη, κάτι που βοηθάει να κρατάς τον πληθυσμό υγιή, αλλά επιπλέον, κάτι που κοστίζει λιγότερο στα συστήματα κοινωνικής προστασίας και στην οικονομία γενικότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου