Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Αναστάτωση στα διαγνωστικά κέντρα για 12 εκ.ευρώ που κάνουν φτερά!

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 
Health Report.gr

Με βαριές αιχμές καταφέρονται κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π.Πολάκη τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).

Αφορμή το επιπλέον κονδύλι που επρόκειτο να δοθεί για τις διαγνωστικές εξετάσεις που έγιναν το 2014 ύψους 24 εκατ.ευρώ κυρίως σε εργαστήρια και κέντρα της Αττικής.

Πρόκειται για ένα κονδύλι που είχε υπολογισθεί από την προηγούμενη κυβέρνησηλόγω της επιβάρυνσης των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίωνμετά τις αλλαγές στο ΠΕΔΥ οπότε και τα δημόσια εργαστήρια τέθηκαν ουσιαστικάεκτός λειτουργίας.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχε υπολογίσει το σχετικό κονδύλι μετά από σχετική ρύθμιση του προηγούμενου υπουργού Υγείας (Μ.Βορίδη) αλλά δεν είχε τακτοποιηθείνομοθετικά το θέμα.

Κι ενώ οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα είχαν υπολογίσει φέτος στο κονδύλι αυτό, δεδομένου ότι είχε δεσμευτεί από το βήμα της Βουλής οαναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, τελικά τα χρήματα έμειναν…μισά.

Ειδικότερα στην τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που εμπεριέχεται στο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, τα 12 εκατομμύρια έκαναν …φτερά.

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι από τα 24 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικά υπολογιστεί για τις διαγνωστικές εξετάσεις, μόνο τα 12 θα δοθούν για το σκοπό αυτό και τα υπόλοιπα 12 εκατ. (6 εκατ. + 6 εκατ.) θα δοθούν στις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές και σε αμοιβές φυσικοθεραπευτών.

Τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) είναι έξαλλα με τις νέες εξελίξεις και καταφέρονται κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. 

Συγκεκριμένα η ΠΑΣΙΔΙΚ λέει με νόημα: «Σε υψηλά επίπεδα το αίσθημα δικαιοσύνης των Υπουργών Υγείας στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και συμπληρώνει: «Τον Ιανουάριο του 2015, με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα χρήματα αυτά ξεχάστηκαν και επανήλθαν στο προσκήνιο με επερώτηση πριν από 20 ημέρες περίπου του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη και αναγνώριση της έγκρισης χορήγησης της πίστωσης αυτής από τον σημερινό Αν. Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη.

Πλην όμως στο σχέδιο νόμου που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή αυτήν την εβδομάδα η Κυβέρνηση, ο Αν. Υπ. Υγείας μοιράζει αυτά τα χρήματα κατά 50% στα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια και το υπόλοιπο 50% το χαρίζει στις ψυχιατρικές κλινικές και στους φυσικοθεραπευτές προφανώς για λόγους κομματικής σκοπιμότητας».

Τα μέλη της ΠΑΣΙΔΙΚ καταλήγουν μεταξύ άλλων με βολές κατά του κ.Πολάκη: «Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να χαιρετίσουμε το υψηλό αίσθημα δικαίου με το οποίο παίρνει τις αποφάσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης, ο οποίος επιπλέον, ακόμα μέχρι σήμερα, αρνείται να μας συναντήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου