Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΙΔΕΙΔΕΛ: ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ 15/02/2016


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 10 - 02 - 2016 στην αίθουσα του ΙΣΠ, αποφασίστηκε με την παρουσία της πλειοψηφίας των Εργαστηρίων της Πάτρας 82 % ( 45 από τα 55 Εργαστήρια ) η προκήρυξη ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ με τον ΕΟΠΥΥ, με αιχμή τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, από την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 - 02 - 2016. 


Η Γενική Συνέλευση εκτίμησε ότι ο οργανισμός από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα με μονομερείς αποφάσεις δυσχεραίνει αδιάλειπτα την ομαλή λειτουργία των Εργαστηρίων μας, αδιαφορεί για την ποιότητα των υπηρεσιών μας, μας επιβάλει 12μηνη εργασία και μας αμοίβει για τους 7 μήνες, μας οφείλει χρήματα από το 2011 και όχι μόνο αρνείται την αντικειμενική κοστολόγηση των εξετάσεων, αλλά χωρίς καμία μελέτη, χωρίς κανένα διάλογο υποβάλει νέα (3η) υποκοστολόγηση των τιμών που ήδη έχουν παγώσει από το 1991. 

Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε ότι το ΣτΕ το 2011 είχε επιβάλει στο υπουργείο πρόστιμο 10000 Ε διότι δεν είχε προβεί τότε, ως όφειλε, σε αύξηση των τιμών των εξετάσεων σε σχέση με εκείνες του 1991!!!! 

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι πρέπει η κατάσταση αυτή οριστικά να σταματήσει. 

Εκτιμά ότι η νέα υποκοστολόγηση επιβλήθηκε από τους Δανειστές και τους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να κλείσουν βίαια 1800 Εργαστήρια, οι εξετάσεις να μονοπωληθούν από αυτούς και στη νέα κατάσταση και με αμφίβολης ποιότητας τεχνικά μέσα - προσωπικό να επιβάλουν τους δικούς τους όρους. 

Οι Εργαστηριακές εξετάσεις όμως ασφαλώς δεν είναι εμπορικό προϊόν και δεν μπορεί να αντιμετωπισθούν με όρους αποκλειστικά αγοράς. 

Ως Εργαστηριακοί Γιατροί αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, μένοντας πιστοί στην Ιατρική μας ιδιότητα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την ΕΠΙΣΧΕΣΗ σαν τελευταία γραμμή άμυνας πριν το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ. 

Γνωρίζουμε ότι θα δημιουργήσουμε δυσκολίες στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα των Πολιτών. 

Όμως θεωρούμε ότι με αυτή την ενέργεια υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια και ποιότητα των εξετάσεων στον τομέα της διάγνωσης στην ΠΦΥ. 

Γνωρίζουμε ότι κανένας Πολίτης δεν θα ήθελε να του επιφυλάσσει η Πολιτεία αυτή τη μεταχείριση που εμείς υφιστάμεθα . 

Οι Πολίτες μας γνωρίζουν καλά , μας αξιολογούν και μας κρίνουν καθημερινά, είμαστε δίπλα τους σε δύσκολες στιγμές της υγείας τους, μας ενθαρρύνουν να αντιδράσουμε. 

Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε από κοινού για προβλήματα ουσιαστικά κοινά και τους έχουμε συμμάχους. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ 

ΕΝΤΟΛΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Λυκούργος Λ Γρηγοράκης Γεωργία Ροδοπούλου 

Ακτινοδιαγνώστης            Βιοπαθολόγος

8 σχόλια:

  1. Το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν είναι σήμερα το μείζον όσο και αν αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Το σημερινό πρόβλημα είναι η υποτιμολόγηση ενός τιμοκαταλόγου που είχε ήδη υποτιμολογημένες εξετάσεις αφού ο τιμοκατάλογος που υπάρχει δεν έχει συνταχθεί με κοστολογικά κριτήρια. Αυτή η υποτιμολόγηση δεν αντισταθμίζεται από την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Συνεπώς η επίσχεση είναι λάθος επειδή νομικά αφορά μόνο τα ληξιπρόθεσμα και όχι όλα τα άλλα . Η σωστή απόφαση θα ήταν η αποχή από το ΕΟΠΥΥ και στα αιτήματα θα έπρεπε να ήταν Αποκατάσταση του τιμοκαταλόγου, πληρωμή των ληξιπρόθεσμων, ελεγκτικοί μηχανισμοί για τη σύλληψη πλαστής και πλασματικής συνταγογράφησης, διαχωρισμός των κωδικών ανάλογα με την άδεια Ιατρείο η Πολύιατρείο , έλεγχο της αυτοσυνταγογράφησης των πολυϊατρείων. Εάν αύριο η κυβέρνηση αποφασίσει να δώσει κάποια ψίχουλα από τα ληξιπρόθεσμα παέι να υπάρχει νομιμοποίηση της αποχής και τα υπόλοιπα αιτήματα δεν θα ικανοποιηθούν ούτε καν θα τεθούν προς συζήτηση. Εάν δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη η εξώδικοι αλλάξτε την επίσχεση σε αποχή και βάλτε το πρόβλημα της υποκοστολόγησης στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων. Η καθυστέρηση των οφειλών δεν μας έκλεισε η υποκοστολόγηση θα μας κλείσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τεκμηριώνεται νομικά η αποχή από τον ΕΟΠΥΥ. Σημασία δεν έχει ο τρόπος της κινητοποίησης αλλά ο στόχος, το διεκδικητικό πλαίσιο και το αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
  2. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ..ΚΑΙ ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ: Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ, ΑΦΟΥ 1. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (ΑΝΑΝΕΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ) 2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣ ΕΦ ΟΣΟΝ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΤΟ 50 % ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΜΕΛΩΝ 3) ΟΙ ΙΑΤΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Α΄ΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥΣ (ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ)...ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ, ΑΠΕΡΓΙΑΣ , ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΜΩΝ, ΟΠΩς ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ , ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΙΚΤΡΑ ΛΟΓΩ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ..ΑΡΑ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗ,ΠΟΙΑ ΑΠΟΧΗ,ΠΟΙΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ?
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ,ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Κ.Τ.Λ.ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
    ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ?
    ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΕΡΔΗ.ΑΥΤΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΚΥΠΡΟ.
    ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΠΟΣΙΠΥ ΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΥΣ!!!!
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ 30 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ 6000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝ. ΑΙΜΑΤΟΣ?ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΘΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΛΕΟΣ,ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!
    ΣΩΣΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΖΗΤΑΤΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
    Κε ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΗΘΙΚΟ Ή ΝΟΜΙΜΟ?ΕΓΩ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΗΘΙΚΟ.
    Συναδελφικά. Μαθιουδάκης Στ.(Βιοπαθολόγος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως με την τοποθέτησή σας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το συνειδητοποιούν οι συνάδελφοι ότι έρχεται Αρμαγεδών. Η διαφορά φάσης στο συνδικαλισμό αντιμετωπίζεται με ελιγμό.

      Διαγραφή
  4. ΚΑΤΑΘΕΣΑΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΕΟΠΥΥ?
    ΕΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.ΤΑΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΛΙΚΗ!!ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ....... ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΔΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιος διαβάσει τα κείμενα κατανοεί ότι η επίσχεση βάζει μπροστά το θέμα των ληξιπρόθεσμων γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει επίσχεση , ΑΛΛΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ πακέτο αιτημάτων που βάζει ο συνάδελφος Λεωνίδας .......πόσο πιο καθαρό ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή