Παναγιώτα Καρλατήρα - http://www.protothema.gr
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (EFPIA) και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) υπογραμμίζουν με ανακοίνωσή τους ότι είναι πολύ σημαντικό όλες οι αποφάσεις που θα επακολουθήσουν να θέτουν στο επίκεντρο τον ασθενήΣτον απόηχο της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) και του προβληματισμού όλων όσων εμπλέκονται στον ευρωπαϊκό τομέα της υγείας για τις συνέπειες της απόφασης αυτής, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (EFPIA) και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) υπογραμμίζουν με ανακοίνωσή τους ότι είναι πολύ σημαντικό όλες οι αποφάσεις που θα επακολουθήσουν να θέτουν στο επίκεντρο τον ασθενή.
«Η EFPIA και ο ΣΦΕΕ υποστηρίζουν τον κοινό στόχο που αφορά στην άμεση πρόσβαση σε φάρμακα σε όλη την Ευρώπη, καθώς και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος κανονιστικών ρυθμίσεων και άσκησης πολιτικής που ενθαρρύνει την καινοτομία και στηρίζει την έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, των συστημάτων υγείας και της κοινωνίας. Ως κλάδος, δεσμευόμαστε τους προσεχείς μήνες να συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να στηρίξουμε αυτούς τους στόχους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι φαρμακευτικές βιομηχανίες του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελούν τον τρίτο βιομηχανικό τομέα της χώρας και απασχολούν πάνω από 70.000 εργαζόμενους. Οι εταιρείες GlaxoSmithKline και AstraZeneca θεωρούνται παγκόσμιοι κολοσσοί, καταλαμβάνοντας αντίστοιχα τις δύο πρώτες θέσεις στη Βρετανία και την έβδομη και όγδοη θέση διεθνώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου