Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Απλήρωτοι οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ – Παρέμβαση στη Βουλή

- Virus.com.gr

«Θύματα» της ασυνέχειας στη νομοθεσία διαχρονικά έχουν πέσει 50 γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ, στους οποίους εξακολουθούν να οφείλονται οι πραγματοποιηθείσες εφημερίες 2014-15.

Όπως αναδεικνύει σε παρέμβασή του στη Βουλή ο Κώστας Μπαργιώτας, βουλευτής Λάρισας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, η απληρωσιά οφείλεται στην αντίφαση που υπάρχει ανάμεσα σε Υπουργική Απόφαση του 2014 η οποία εγκρίνει την πραγματοποίηση και αποζημίωση των εφημεριών των γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ, και στην αναφορά του άρθρου 20 του ν. 4024/2011 η οποία παραπέμπει σε διατάξεις που ρυθμίζουν ζητήματα υπερωριακής απασχόλησης, αποκλείοντας επομένως την καταβολή εφημεριών.

Το παράδοξο είναι ότι για το 2016 το πρόβλημα έχει λυθεί. Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 42 του ν. 4368/2016 «οι ιατροί οι οποίοι, λόγω διάθεσής τους από το ΚΕΕΛΠΝΟ εργάζονται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ ή σε Κέντρα Υγείας, εντάσσονται στο πρόγραμμα εφημεριών του τμήματος όπου υπηρετούν. Η αμοιβή για τις εφημερίες που πραγματοποιούν υπολογίζεται επί του συμφωνηθέντος, χωρίς τα τυχόντα επιδόματα, μισθού της σύμβασής τους με το ΚΕΕΛΠΝΟ και καταβάλλεται από τα προβλεπόμενα για τις εφημερίες κονδύλια των προϋπολογισμών των νοσοκομείων ή των Δ.Υ.Πε.».

Ο βουλευτής ρωτά, συνεπώς, τον Υπουργό Υγείας αν θα υπάρξει και πότε νομοθετική ρύθμιση, ώστε να πληρωθούν οι ιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου