Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Συνεδρίαση 281/01-06-2016- ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ( Ε.Ο.Π.Υ.Υ. )



Απόφαση 475 

Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη A. τη με αρ. πρωτ. ΔΒ3/818/1-6-2016 έγγραφη εισήγηση της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Β. την προφορική εισήγηση του Προϊστάμενου της ανωτέρω Δ/νσης, Γ. τη διεξαχθείσα ανταλλαγή απόψεων και τη σύμφωνη γνώμη των μελών με την εισήγηση της υπηρεσίας, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ 

Α) Τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας η οποία θα αποτελείται από πέντε (5) μέλη και έργο της θα είναι η εξέταση των ενστάσεων των Παρόχων Υγείας κατά των πορισμάτων Ιατρικού Ελέγχου, ως κάτωθι: 

1. ΜΠΑΡΟΥΣ ΚΩΝ/ΝΟ, Προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Οικονομικών Υποθέσεων με αναπληρωτή τον ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΗ, Προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών υγείας. 2. ΡΗΓΑΤΟ ΘΕΟΦΑΝΗ, Προϊστάμενο της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού με αναπληρώτρια την ΤΖΩΡΤΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Αγοράς & Παρακολούθησης Δικτύου Παρόχων ΠΦΥ της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού. 3. ΜΠΑΘΡΕΛΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, Προϊστάμενο της Δ/νσης Ελέγχου και Εκκαθάρισης με αναπληρώτρια τη ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, Προϊσταμένη του Τμήματος Κλινικού Ελέγχου της Δ/νσης Ελέγχου και Εκκαθάρισης. 4. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ, Προϊσταμένη της Δ/νσης Συμβάσεων με αναπληρώτρια τη ΖΕΥΚΙΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Προϊσταμένη του Τμήματος Συμβάσεων Παρόχων ΔΦΥ της Δ/νσης Συμβάσεων. 5. ΛΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Προϊσταμένη της Δ/νσης Φαρμάκου, με αναπληρώτρια την ΠΡΙΝΕΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, Προϊσταμένη του Τμήματος Επεξεργασίας και Ελέγχου Συνταγών της Δ/νσης Φαρμάκου. 


Νομικές Υπηρεσίες, όποτε χρειασθεί θα παρέχει η κ. Λίγγρη Δήμητρα Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικών Υποθέσεων με αναπληρώτρια την κ. Στάθη Αικατερίνη, μόνιμη δικηγόρο του Οργανισμού. 

Β) Τη διαδικασία υποβολής ενστάσεων παρόχων, η οποία θα έχει ως ακολούθως: Σύμφωνα με τα οριζόμενα στη με αριθ. Β2β/οικ. 38642/31-5-2016 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1536/τ.Β’/31-5-2016), εφόσον ολοκληρωθεί ο Ιατρικός και Διοικητικός έλεγχος της υποβολής κάθε παρόχου, η αρμόδια ΠΕ.ΔΙ. εκδίδει τη σχετική Πράξη Εκκαθάρισης. 

Σε περίπτωση κατά την οποία, η Πράξη Εκκαθάρισης προβλέπει περικοπή επί του αρχικώς αιτούμενου ποσού της υποβολής, το αναλυτικό περιεχόμενο του Συνεδρίαση 281/01-06-2016 αποτελέσματος γνωστοποιείται στον πάροχο, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τις εξής επιλογές: 
Α) σε περίπτωση αποδοχής των αποτελεσμάτων του ελέγχου, και κατ’ επέκταση της προβλεπόμενης περικοπής στο αρχικώς αιτούμενο ποσό, καλείται να προσκομίσει το σχετικό πιστωτικό τιμολόγιο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της πληρωμής του. 
Β) σε περίπτωση αμφισβήτησης, να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης εντός τριών εργασίμων ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης προς αυτόν των αποτελεσμάτων του ελέγχου. Η αίτηση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εξέλιξη της διαδικασίας εκκαθάρισης της εν λόγω υποβολής του παρόχου, ο δε έλεγχος δύναται να επεκταθεί στο σύνολο της υποβολής, εξετάζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 2690/1999 και την εκάστοτε κείμενη νομοθεσία, ενώ στη συνέχεια διαβιβάζεται αρμοδίως. 
Ο πάροχος έχει δικαίωμα να υποβάλει εγγράφως τις αντιρρήσεις του και να επισυνάψει, στην ένστασή του, συμπληρωματικά έγγραφα που θεωρεί ότι θα βοηθήσουν την αρμόδια ομάδα αξιολόγησης να διεξάγει τον έλεγχο και τα οποία θα αφορούν τις παρατηρήσεις που του έχουν κοινοποιηθεί από τη διαδικασία της εκκαθάρισης. Για την υποβολή ένστασης θα κατατίθεται παράβολο υπέρ ΕΟΠΥΥ, ποσού ίσο με το 2% της αξίας της σχετικής υποβολής, μετά τη ψήφιση της επικείμενης τροπολογίας. 

Η αξιολόγηση των υποβαλλόμενων ενστάσεων επί των αποτελεσμάτων ελέγχου, θα πραγματοποιείται από την ομάδα αξιολόγησης ενστάσεων εκκαθάρισης. 

Οι αρμοδιότητες της ομάδας αξιολόγησης ενστάσεων εκκαθάρισης είναι οι εξής: 
1. Λειτουργεί με βάση τους κανόνες της με αριθ. Β2β/οικ. 38642/31-5-2016 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1536/τ.Β’/31-5-2016) και τις αντίστοιχες αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. 
2. Δύναται να ζητήσει έγγραφες διευκρινήσεις οποτεδήποτε κρίνει αναγκαίο ότι θα διευκολύνουν τη διαδικασία επανελέγχου .
3. Δύναται να αξιολογήσει το σύνολο των προβλημάτων που θα προκύψουν και όχι μόνο εκείνο του δείγματος. Τα αποτελέσματα της Ομάδας Εργασίας Αξιολόγησης Ενστάσεων, υποβάλλονται με εισήγηση του Προέδρου της Ομάδας στο Δ.Σ. του Οργανισμού προς έγκριση.
Μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης του Δ.Σ., τα αποτελέσματα αξιολόγησης των ενστάσεων κοινοποιούνται στον πάροχο και στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση. Στην περίπτωση που συνεχίζουν να υφίστανται περικοπές ανά υποβολή, ο πάροχος οφείλει να προσκομίσει το πιστωτικό τιμολόγιο για το ποσό της περικοπής ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πληρωμής. 

Ο πάροχος δεν έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει νέα ένσταση ή συμπληρωματικά έγγραφα για υποβολή της οποίας η αξιολόγηση έχει εκκινήσει ή έχει ολοκληρωθεί από την αρμόδια ομάδα αξιολόγησης ενστάσεων εκκαθάρισης. Για την μεταβατική περίοδο, από 01/01/2016 και μέχρι 31/5/2016 (ημερομηνία έκδοσης της με αριθμ. Β2β/οικ. 38642/31-5-2016 ΚΥΑ), δίνεται η δυνατότητα στους παρόχους να καταθέσουν τυχόν συμπληρωματικά δικαιολογητικά σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην εν λόγω ΚΥΑ, για τις υποβολές του α’ πεντάμηνου του έτους 2016. 

Η απόφαση αυτή επικυρώνεται την ίδια ημέρα.

7 σχόλια:

  1. Δε σας άρεσαν οι ελεγκτικές εταιρίες του Αδωνι , ε; Θέλατε τον ΕΟΠΥΥ και τα "έμπειρα στελέχη του" να κάνουν τον έλεγχο. Ε, φάτε τα τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ανθρωποι θα μπορουσαν καλιστα να απαρτιζουν τους ηθοποιους στο θεατρο Σκιων του Σπαθαρη (Κρίμα που πεθανε, θα ειχε πολλους απο δαυτους για οντισιον)!!! Που ακουστηκε να πληρωνεις προστιμο βασισμενο σε στατιστικη μεθοδο με αναγωγη σε ολοκληρο το αιτουμενο ποσο?? Γιατι δεν μας λεει ο καθηγητης το στατιστικο λαθος σε αυτην την περιπτωση?? Οι μεθοδοι αυτές Μπερσιμάκο ειναι για τις εκλογες των κομματων του πεζοδρομιου (που και σε αυτες πεσατε εξω και ειναι τσαμπα )και ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ.Για 60 ευρω παραπεμπτικο χωρις σφραγιδα (που εσεις λετε οτι δεν εχει...) θα κληθω να πληρωσω 900??? Ειστε με τα καλα σας 1500% αυξηση σε διοικητική παραβαση???? Η΄θα πρεπει να αιτηθω ενσταση δινοντας 2% επι του αιτουμενο για παραβολο για να δικαιωθω μετα απο 6 μηνες???Ετσι κανετε εργο στον ΕΟΠΥΥ??? Μαλλον το 10% που παρακρατουσε ο πεο-οπυυ ολα αυτα τα χρονια νομιμοποιηθηκε με τον πλεον ηλιθιο τροπο.Η ζωη ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ κυκλους κανει....Χ.Α μικροβιολογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχαχαχα παράβολο 2% επι της αρχικης αξίας!!!!!! και "χαμένοι" και..."δαρμενοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕΤΕ ΛΩΠΟΔΥΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΕΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ.ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ.ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παράβολο υπέρ ΕΟΠΥΥ 2% της αξίας της σχετικής υποβολής! Το καινούργιο χαράτσι ώστε να μην κάνει κανείς ένσταση! Μεγάλα μυαλά διοικούν τον ΕΟΠΠΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΟΛΩΓΙΑΤΡΕ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....ΕΟΠΥΥ....

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ... ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιο ιατρό διαθέτει η "Ομάδα" ή μόνο κρατικοδίαιτους κηφήνες που ταίζονται από τα λεφτά που μας κόβουν.
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ
    ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή