Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Έρχονται υποχρεωτικές πληρωμές με κάρτα και στα ιδιωτικά ιατρεία! Όλες οι πληροφορίες

Τετάρτη 22 Ιούνιος 2016 

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - Health Report.gr

Χτύπημα στο μαύρο χρήμα που διακινείται και στον τομέα της Υγείας, επιχειρεί η κυβέρνηση.

Μετά τους δικηγόρους, τους υδραυλικούς, τους τεχνικούς αλλά και τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες που θα κληθούν σύντομα να προμηθευτούν μηχανήματα POS που να λαμβάνουν κάρτες τραπεζών, το ίδιο φαίνεται ότι θα πρέπει να κάνουν και οι ιδιώτες γιατροί.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει άμεσα και στον ιατρικό κλάδο την υποχρεωτική χρήση μηχανημάτων καρτών, προκειμένου να μπει φρένο στο μαύρο χρήμα που διακινείται στα ιδιωτικά ιατρεία.

Άλλωστε κυβερνητικά στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr ότι ο κλάδος είναι από τους κυρίαρχους στην είσπραξη χρημάτων χωρίς απόδειξη.

Πάντως το θέμα είχε τεθεί και πάλι στο παρελθόν αλλά υπήρχαν επιφυλάξεις από τους Ιατρικούς Συλλόγους κυρίως γιατί το αγαθό της Υγείας θα μετατραπεί σε ένα εμπορεύσιμο είδος. Επίσης οι αντιρρήσεις του κλάδου εστιάζονταν στο γεγονός ότι θα υπήρχε οικονομική επιβάρυνση στα ιατρεία μέσω των Τραπεζών κάτι που ενδεχομένως θα επιβάρυνε και τους ασθενείς στην τελική τιμή.


Ωστόσο η κυβέρνηση μοιάζει αποφασισμένη να εφαρμοσθεί η υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος και στα ιδιωτικά ιατρεία, καθώς σκοπεύει να αλλάξει όλο τον τρόπο των συναλλαγών των Ελλήνων πολιτών.

Η χρήση της κάρτας θα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες σε συγκεκριμένα ποσοστά με βάση το είσόδημά τους ενώ θα έχουν και φορολογικές ελαφρύνσεις εξαιτίας της χρήσης του πλαστικού χρήματος.

Αγκάθι οι ηλικιωμένοι

Πάντως υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη έλεγχαν στο HealthReport.gr πως υπάρχει έντονος προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο για το πώς θα εφαρμοσθεί το μέτρο της ψηφιοποίησης των συναλλαγών στον τομέα της Υγείας ειδικά στους ηλικιωμένους που δεν έχουν εξοικείωση με τις κάρτες των τραπεζών. Εξάλλου οι περισσότεροι δε διαθέτουν κάρτες και εισπράττουν τις συντάξεις τους από τιςτράπεζες μετρητά.

Εξαιτίας αυτού του λόγου δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν και εξαιρέσεις στα νέα μέτρα, παρότι οι ηλικιωμένοι είναι οι μεγαλύτεροι χρήστες των υπηρεσιών υγείας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η προμήθεια μηχανήματος για τη χρήση κάρτας είναι προαιρετική και στην κρίση κάθε ιατρού, ενώ πολλοί Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν κάνει συμφωνίες με Τράπεζες ώστε να συνεργάζονται τα μέλη τους με προνομιακούς όρους.

5 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι θα πρέπει να μπουν μηχανήματα και στους νοσοκομειακούς για τα φακελάκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ.

      Διαγραφή
  2. Οι υπηρεσίες με κάρτα θα είναι ακριβότερες, λόγω προμήθειας και αυξημένου φόρου... Ο γιατρός δεν θα έχει πρόβλημα... Το πρόβλημα θα το έχει ο πολίτης που θα ψάχνει "πώς" να ρίξει την τιμή...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι και να κάνετε ο κόφτης θα ενεργοποιηθεί και αλίμονο στα πελατάκια του κόμματος και τους κομματοπατέρες...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ στα μικροβιολογικα για να γλιτωσουμε τα ρεστα απο χαρτονομισμα με συμμετοχη 0,23 για σαχαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή