Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΥΠΙΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (Αριθ. Πρωτοδ. 138/2003)

Δ/ΝΣΗ: Καποδιστρίου 14 Άργος , ΤΗΛ & FAX : 27510 - 22555

Αρ. πρωτ.: 71(23/6/2016) 

Η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη (Π.Φ.Υ) στην Αργολίδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. 

Δύο και πλέον χρόνια έχουν περάσει από την καταστροφική παρέμβαση στην Υγεία με τον νόμο 4238 του 2014 και την συνακόλουθη πλήρη αποδιοργάνωση των ιατρείων ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ.

Οι πληγές που η λαίλαπα εκείνη άφησε στους Πρωτοβάθμιους Υγειονομικούς σχηματισμούς και της Αργολίδας επιβάλλεται πια να «θεραπευτούν». Παρά το γεγονός ότι ζητήματα υλικοτεχνικού εξοπλισμού έχουν ως ένα βαθμό επιλυθεί (κυρίως όσον αφορά τα Μικροβιολογικά εργαστήρια Ναυπλίου και Άργους) , το μεγάλο πρόβλημα της στελέχωσης με Ιατρικό προσωπικό παραμένει άλυτο. Η ήδη συντελεσθείσα αλλά και η επικείμενη, συνταξιοδότηση συναδέλφων θα το επιδεινώσει μάλιστα περαιτέρω. Την ίδια στιγμή η προσέλευση των ασθενών στις μονάδες Άργους και Ναυπλίου βαίνει αυξανόμενη , σε σχέση με το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, κατά 10 έως 15%. Πρόκειται για ακόμα ένα γεγονός, απόλυτα δηλωτικό της αναγκαιότητας στήριξης των δημόσιων δωρεάν δομών ΠΦΥ, στις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Ο ΣΕΥΠΙΚΑ Αργολίδας έχει πολλές φορές τοποθετηθεί και διεκδικήσει την στελέχωση και περαιτέρω ενίσχυση των πρωτοβάθμιων μονάδων του νομού με Γιατρούς και Ειδικότητες. Επίσης διεκδικεί την με κάθε τρόπο στοιχειώδη ανασύνταξη της ΠΦΥ στην Ερμιονίδα όπου οι υπηρεσίες του πρώην ΙΚΑ κυριολεκτικά εξαϋλώθηκαν. 

Παράλληλα θεωρούμε, σαν Σύλλογος, αυτονόητη την διασφάλιση της λειτουργικής και οργανωτικής αυτοτέλειας των ΠΕΔΥ Άργους και Ναυπλίου. Κάθε οργανωτική παρέμβαση που θα στοχεύει στην εξοικονόμηση δημόσιων πόρων θα μας βρίσκει συμμάχους κι αρωγούς ενώ αντίθετα κάθε αποστέρηση κρίσιμου λειτουργικά προσωπικού, για «υπηρεσιακές ανάγκες» θα συναντά την κάθετη εναντίωση μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πρ. Κωστάκης Γ. Πογιατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου