Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΚΕΘΕΑ: Επιλεκτικά γενναιόδωρο το υπουργείο υγείας

Health view.gr

"Επιλεκτική γενναιοδωρία για την κάλυψη «μαύρων τρύπων», έγκριση ελάχιστων προσλήψεων σε σχέση με τις τεράστιες συνολικές ανάγκες σε προσωπικό, μπαλώματα μέσω ΕΣΠΑ, πριμοδότηση, εν τέλει, μια διαφορετικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση του προβλήματος από αυτήν που η ίδια η κυβέρνηση ευαγγελίζεται. Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ παρότι όπως σημειώνει θεωρεί θετικό το γεγονός της πρόσφατης σύγκλισης του ΚΥΣΚΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής) στο υπουργείο υγείας με τη συμμετοχή των θεραπευτικών φορέων.

Το ΚΕΘΕΑ υπογραμμίζει:

Με 126 λιγότερα μέλη προσωπικού από το 2009, με υπηρεσίες που θα μείνουν χωρίς εργαζόμενους τους επόμενους μήνες, επειδή λήγει η επιδότησή τους, και με αιτήματα από τοπικές κοινωνίες για νέες μονάδες, τα οποία εκκρεμούν εδώ και χρόνια, το ΚΕΘΕΑ συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας.

Το υπουργείο Υγείας από την άλλη νωρίτερα σε συνεδρίασή του σημειώνει ότι πολιτική προτεραιότητα του είναι η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων ενώ οι στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής στηρίζονατι στους εξής πυλώνες:

Βελτίωση της πρόσβασης των εξαρτημένων στις υπηρεσίες

Διασφάλιση της συνέχειας στη φροντίδα των εξαρτημένων

Συνέργεια των αρμόδιων φορέων με βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου