Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ιδού οι στόχοι της Γεν. Δ/νσης Δημόσιας Υγείας για την τριετία 2017-’20! Όλο το χρονοδιάγραμμα


Τη στοχοθεσία της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών Υγείας για τη χρονική περίοδο 2017-2020, καθορίζει η Αριστοτέλους με μια πολυσέλιδη απόφαση 77 σελίδων (επισυνάπτεται).

Οι στόχοι, ωστόσο, είναι 23 και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς έχουν ήδη επιτευχθεί, άλλοι βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης, ενώ οι περισσότεροι εκκρεμούν. Ενδεικτικά διακρίνονται οι εξής:
  • Έκδοση ΚΥΑ για την ανάπτυξη Μητρώων Ασθενών (έως τις 30/6/18).
  • Έκδοση ΚΥΑ για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών του πληθυσμού, με έμφαση στη μεσογειακή διατροφή – Σχέδιο δράσης για διατροφή με λιγότερο αλάτι, ζάχαρη, λιπαρά – Προγράμματα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας (έως 31/12/17).
  • Έκδοση ΚΥΑ για την παρακολούθηση της Εμβολιαστικής Κάλυψης του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών/προσφύγων που διαμένουν στη χώρα – Ανάπτυξη Εθνικού Αρχείο Εμβολιασμών (1,5 χρόνος).
  • Αύξηση της συχνότητας των υγειονομικών ελέγχων κατά 20%, μέσω της παρακολούθησης στατιστικών στοιχείων (έως 31/12/17).
  • Έκδοση ΚΥΑ για την προστασία της υγείας των καταναλωτών φυσικών μεταλλικών νερών (έως 31/12/17).
  • Έκδοση ΚΥΑ για την προστασία των υπογείων υδάτων από ενδεχόμενη ρύπανση από τη λειτουργία των κοιμητηρίων (έως 31/12/17).
Βεβαίως, για την υλοποίησή τους υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο κι επιμερίζεται στα διάφορα επίπεδα ιεραρχίας. Μάλιστα, στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται αναλυτικά το ποσοστό συμβολής όλων των εμπλεκόμενων διευθύνσεων και τμημάτων στην επίτευξη των στόχων που τα αφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου