Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία με αμοιβή θα μπορούν να κάνουν και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που οδεύει προς ψήφιση στη Βουλή, οι γιατροί που είναι με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Κέντρα Υγείας μπορούν να «συμμετέχουν στην τακτική λειτουργία του, αντίστοιχου με την ειδικότητά τους, τμήματος του νοσοκομείου αναφοράς ή άλλου νοσοκομείου ή Κ.Υ. της οικείας Δ.Υ.Πε. και στο πρόγραμμα εφημεριών του τμήματος αυτού, καθώς και στα απογευματινά ιατρεία όπου αυτά λειτουργούν».

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας – όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr – είναι να δώσει το δικαίωμα στους γιατρούς του ΠΕΔΥ που επέλεξαν να μείνουν στο δημόσιο σύστημα, να εξασφαλίζουν ένα επιπλέον εισόδημα ειδικά από τα απογευματινά ιατρεία στα οποία πληρώνουν οι ασθενείς.

Βέβαια θα έχουν συμμετοχή και στα χειρουργεία ανάλογα με την ειδικότητα τους, καθώς θα μπορούν να εργάζονται στην τακτική λειτουργία του νοσοκομείου που ανήκουν. Το ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία θα μπορούν να κάνουν στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας»


Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να διευκολύνει ειδικά τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που σήμερα βρίσκονται στο μεσοδιάστημα για να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ή θα επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα και το ιατρείο τους. Κάτι που θα μπορούν να το δηλώσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ το ιατρείο τους θα πρέπει να το κλείσουν έως το τέλος του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου