Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Λουράντος: Παταγώδης αποτυχία η ηλεκτρονική συνταγράφηση



Μήπως ο στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι να μη χορηγούνται τα αναλώσιμα από τα φαρμακεία;


Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος συνεχίζει τον αγώνα κατά του ΕΟΠΥΥ, με νέα επιστολή προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Σωτήρη Μπερσίμη.

Αναφερόμενος στις οδηγίες συνταγογράφησης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες ο ΕΟΠΥΥ (δείτε τις εδώ), ο κ. Λουράντος εκφράζει την "έκπληξή" του, καθώς απαιτούνται από τους φαρμακοποιούς "γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες θα έπρεπε να είχε καταργήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση".

Όπως αναφέρει ο κ. Λουράντος, φαίνεται ότι το εγχείρημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης "έχει καταρρεύσει", σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είχε εκθειάσει το σύστημα την ημέρα υπογραφής της συλλογικής σύμβασης για τα αναλώσιμα και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και σε αυτό είχε στηρίξει όλη του τη στρατηγική,

Γράφει χαρακτηριστικά: "Το να ζητάτε από τους φαρμακοποιούς να προβαίνουν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες τις οποίες θα έπρεπε να είχε καταργήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση (όπως π.χ. έλεγχος ατομικών βιβλιαρίων, έλεγχο υπογραφών ιατρών, υπερσυνταγογράφηση, λανθασμένες ιατρικές διαγνώσεις, μη ταύτιση διάγνωσης και χορηγούμενης ποσότητας υλικών κ.λ.π.), είναι εκτός κάθε λογικής και αποδεικνύει την παταγώδη αποτυχία του ηλεκτρονικού συστήματος."

Παράλληλα τονίζει ότι έχει γίνει η πρόταση για την επίλυση του προβλήματος, που είναι η ένταξη στο σύστημα όλων όσων απαιτούνται (κόφτες, φραγμούς κλπ.), "ώστε να μην επιτρέπονται κατά την συνταγογράφηση παρεκτροπές και λάθη, τα οποία αργότερα επιρρίπτονται στους φαρμακοποιούς ως δήθεν λάθη δικά τους."

Τέλος επαναλαμβάνει και το θέμα των τιμών των αναλωσίμων, αφήνοντας αιχμές ότι ο στόχος του κ. Μπερσίμη είναι να μη χορηγούνται τα προϊόντα αυτά από τα φαρμακεία:

"Επίσης θεωρούμε ότι η προσπάθειά σας να επιτύχετε εξορθολογισμό δαπάνης για τα προϊόντα αυτά στον Οργανισμό σας θέτοντας τιμές αποζημίωσης μικρότερες από αυτές της χονδρικής τιμής, με τις οποίες τα προμηθεύονται τα φαρμακεία, και ταυτόχρονα να απαγορεύετε στους φαρμακοποιούς να εισπράττουν την προκύπτουσα διαφορά, είναι όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά και απαγορευτική στο να χορηγούνται αυτά τα προϊόντα μέσω των φαρμακείων μας, πράγμα το οποίο ίσως επιδιώκετε."

1 σχόλιο:

  1. Πες τα ρε Λουραντε, μπραβο! Καποιος ΙΣ τα ......εχωσε ετσι στους ΜπερσινοΤακηδες που θελουν να κανουν οι ......γιατροι ελεγχο στα .....βιβλιαρια ? Οχι .....βεβαια, απλα καλουμε τον.....συκοφανΤακη στον ΙΣΑ και......χαριεντιζομαστε!
    Ξυλο.....ξυλο μεχρι.....θανατου Μπερσιμη! Μην χαριζεσαι στους γιατρους! Αυτο δυστυχως ......αξιζουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή