Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Βασίλης Οικονόμου: Το υπουργείο Υγείας λειτουργεί αντικοινοβουλευτικά και με αυταρχισμό

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Τομέας Υγείας της ΝΔ με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, με αφορμή την άρνηση του υπουργείου Υγείας να απαντήσει σε 40 αναπάντητες Ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ προς το υπουργείο Υγείας για φλέγοντα θέματα της Υγείας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Οικονόμου, "το υπουργείο Υγείας πέρα του γεγονότος ότι απαξιώνει τον Κοινοβουλευτισμό με αυτό τον τρόπο, δείχνει και με απροκάλυπτο τρόπο ότι αδιαφορεί και αρνείται να συζητήσει τις λύσεις που η Αξιωματική Αντιπολίτευση θέτει για τα ακανθώδη προβλήματα της Υγείας, δείχνοντας έτσι την ασέβειά τους στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και λειτουργώντας αντιδημοκρατικά και αυθαίρετα.

Η στάση τους δεν είναι απλά λυπηρή, αλλά μετριέται και με αριθμούς και αποκαλύπτει την προσβλητική και αδιανόητη συμπεριφορά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνει για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας".

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Χωρίς απάντηση 40 ερωτήσεις του Τομέα Υγείας της ΝΔ από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τους τελευταίους 6 μήνες!

Κύριε Υπουργέ,

Τους τελευταίους 6 μήνες, το υπουργείο Υγείας αποφεύγει να απαντήσει σε συνολικά 40 ερωτήσεις Βουλευτών της ΝΔ, στα πλαίσια των δράσεων του Τομέα Υγείας, οι οποίες σκοπό έχουν την εύρεση λύσεων στα ακανθώδη προβλήματα ειδικά του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι λυπηρό και συγχρόνως δείχνει την αυταρχική και αντιδημοκρατική νοοτροπία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, το γεγονός ότι το Υπουργείο δεν θεωρεί ότι έχει υποχρέωση να απαντήσει στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαξιώνοντας τον κοινοβουλευτισμό και δείχνοντας το χειρότερο πρόσωπο μια ανάλγητης και καταστροφικής κυβέρνησης για τα θέματα Υγείας.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Γιατί μέχρι τώρα δεν έχετε δώσει απάντηση σε 40 ερωτήσεις της ΝΔ που έχει καταθέσει τους τελευταίους 6 μήνες , ως οφείλατε να έχετε ήδη κάνει;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου