Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Τι προβλέπει για γιατρούς και Μονάδες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο προαναγγελιών και συζητήσεων, κατατέθηκε τελικώς στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).


Το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έσπευσε ουσιαστικά εν μέσω θέρους να προωθήσει το νομοσχέδιο στη Βουλή δεδομένου ότι είχε δεσμευτεί και το Μέγαρο Μαξίμου πως η νέα πρωτοβάθμια θα αρχίζει να υλοποιείται άμεσα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Έρχεται μέσα στον Ιούλιο το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες»

Πρόκειται για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που θα εξυπηρετούνται οι πολίτες σε κάθε σημείο της χώρας. Και αυτό διότι εκτός των άλλων προβλέπει τη δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας, τη σύσταση του θεσμού των Οικογενειακών Γιατρών ενώ αλλάζει και τη σχέση εργασίας του ιδιωτών γιατρών του ΕΟΠΥΥ με το δημόσιο σύστημα.


Στο πλαίσιο αυτό καταργείται η έννοια του Π.Ε.Δ.Υ., που είχε μπει στη ζωή μας με αντίστοιχη ρύθμιση παλαιότερου νομοσχεδίου και πλέον εγκαθίστανται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) αλλά και ένα πλέγμα Μονάδων αποτελούμενο από τα Κέντρα υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία που θα είναι και το πρώτο βήμα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

1 σχόλιο: