Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Έρχεται μέσα στον Ιούλιο το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) από το υπουργείο υγείας.

Το «πράσινο φως» της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης πήρε σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) αλλά και όλες τις αλλαγές.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο το οποίο αλλάζει ριζικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα μας, ώστε οι πολίτες να μην καταφεύγουν με το παραμικρό στα νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προαναγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Υπ.Υγείας: Σαρωτικές αλλαγές για όλους τους γιατρούς με το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια»

Το νομοσχέδιο, το οποίο είχε υποστεί τις τελευταίες εβδομάδες τις τελικές του αλλαγές, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, παίρνει μέσα στον Ιούλιο το δρόμο για τη Βουλή ώστε να ψηφιστεί άμεσα.

Θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των ΠΕΔΥ τα οποία μετονομάζονται επίσης σε Κέντρα Υγείας, τη δημιουργία των ΤΟΜΥ, αλλά και τις αλλαγές στον τρόπο εργασίας και λειτουργίας των γιατρών.

Με το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), οι πολίτες θα πρέπει πριν καταλήξουν σε νοσοκομείο να επισκέπτονται πρώτα τον οικογενειακό τους γιατρό, καθώς θα δημιουργηθεί δίκτυο οικογενειακών γιατρών που θα αναλάβουν ομάδες πληθυσμού. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Θες γιατρό; Πέρνα πρώτα από τον οικογενειακό! Τι είπε ο υπ.Υγείας στους γιατρούς για το νέο σύστημα παραπομπών»

Πάντως το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στον ιατρικό κόσμο, καθώς αλλάζουν άρδην οι εργασιακές σχέσεις με το νέο σύστημα, ενώ από τις αλλαγές αυτές επηρεάζονται και οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου πως σε βάθος χρόνου θα μειωθεί ο αριθμός των συμβάσεων αλλά και ο τρόπος αμοιβής τους.

10 σχόλια:

  1. Γραψε για τα σημαντικα αγαπητη μου! Δεν υπαρχουν λεφτα,υποδομες και η αναλογια γιατρων / ασθενων τραγικη! Συστημα Λ.Αμερικης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι... θα στενοχωρηθούν οι ιδιώτες που θα κατακλύζονται με καθαρή αμοιβή (χωρίς τον αθέμιτο ανταγωνισμό του ΕΟΠΥΥ γιατί αυτό ήταν εξαρχής το πρόβλημα...) από δυσαρεστημένους ασθενείς... Πάρτι θα κάνουν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απόλυτα,

      ο ανταγωνισμός θα γίνει και πιο υγιής: οι απένταροι φτωχομπατίρηδες θα συνωστίζονται μαζί με γύφτους και Πακιστανούς σε ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ, ΤΕΠ Νοσοκομείων, ενώ όποιος έχει να δώσει 20 - 40 ευρώ θα βλέπει τον ιδιώτη ιατρό του αξιοπρεπέστατα.

      Διαγραφή
    2. Εχει ο κοσμος λεφτα για να δινει στους ιδιώτες,ωστε να χαρουν????Για ποιες εποχές μιλάμε?Νομίζεις οτι οι σημερινοι γιατροι στον ιδιωτικο τομέα κονομάνε?Ρώτησε κανένας πως οι νέοι γιατροι με μονο το ιδιωτικο τους ιατρειο,επιβιώνουν? Εσύ δηλαδή τι θέλεις να γίνει?Τι προτεινεις?(Τι σε βολευει.....?)Το τζάμπα και με υψηλη ποιοτητα ιατρικών υπηρεσιών? Εσύ αν εισαι ή ησουν δημοσιος υπάλληλος,,ιδρωσες για την υπηρεσια σου και το κοινωνικο συμφέρον?Αναρωτησου πρωτα και μετα κρινε..

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά έχουν λεφτά κ. 9.34΄για τα συνήθη συνταγή /απλή εξέταση , οι πιο πολλοί τουλάχιστον! Το αποδεικνύουν τα φουλ καφέ , τα .......πήχτρα φαγάδικά, το άδειασμα των πόλεων τα ΣΚ, το μαλλί στην τρίχα με το περιποιημένο νυχάκι κλπ κλπ ! Απλά δεν χαλαλίζουν στον γιατρό αφού ο χρΕΟΠΥΥ το δίνει ......τζάμπα! Το 20άρικο όμως για μανικιούρ /πεντικιούρ πάει ........σύννεφο ! Μια χαρά τα λεέι ο 12.51΄, μόλις καταλάβουν ότι τους δουλεύουν στις γυφτοΤΟΜΥ, θα αναγκαστούν να πάνε στον ιδιώτη !

      Διαγραφή
    4. Γιατι το......τατουαζ που το πας ; Ολες το παιζουν ......τυπισσες και βαραν απο......δεκα tatoo αλλα για τον γιατρο βαριουνται να ερθουν απο το ιατρειο να .....
      .υπογραψουν το παραπεμπτικο! Θελουν να τους αναλυσεις τα εργαστηριακα απο το......τηλεφωνο ! Τοσο......ζωα.....!

      Διαγραφή
    5. Συνάδελφε των 9.34'
      Έχεις δίκιο για τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς. Αλλά: ένας φαρμακευτικός αντιπρόσωπος μου είπε ότι ο ειδικός ιατρός θα δει άσπρο φως οικονομικά, μετά τα 5 - 6 έτη μετά την ειδικότητα, και έτσι είναι. Αν λοιπόν διαλέξεις μία καλή ειδικότητα (παθολογική, π.χ. καρδιολόγος, παθολόγος, ενδοκρινολόγος), είσαι επιστήμονας με "δια βίου μάθηση", ντύνεσαι ευπρεπώς (dress code), φροντίζεις και φέρεσαι ευγενικά στον άρρωστο, κάνεις τις δημόσιες σχέσεις σου στα μαγαζιά και συλλόγους της περιοχής σου, έχεις ένα Ιατρείο καθαρό με συνέπεια στα ραντεβού, και χρεώνεις cash ένα λογικό ποσό (20 - 40 ευρώ) θα δεις το Ιατρείο σου να πηγαίνει καλά (δεδομένων βέβαια των καιρών που ζούμε). Αν κάνεις τα αντίθετα από όσα σου είπα θα είσαι στην πείνα μία ζωή. Ο ιδιωτικός τομέας θέλει (έξυπνο") τρέξιμο από το πρωί έως το βράδυ, αλλά στο τέλος σε δικαιώνει.

      Διαγραφή
    6. Ο Ασεβης νεοελλην γενικα εχει απαξιωσει την επιστημη ! Αν ειναι για το μαλλι, το νυχι, κανα ρουχαλακι, ξενυχτι, μπουζουκια, διημερο σε χιονοδρομικο......βρισκει ! Για τον γιατρο δεν.......εχει ! Για τον δικηγορο, παει και τον πρηζει δεκα ωρες για ψυλλου ......πηδημα και αν του ζητησουν λεφτα λεει:ε, σιγα και τι. .....εκανες? Αν δεν του δωσει αποδειξη θα θυμηθει οτι στην Γερμανια ειναι αδιανοητο να μην κοβεις αποδειξη! Το οτι στην Γερμανια δεν τολμας να πας σε δικηγορο λογω του οτι με το που περνας την πορτα του γραφειου εστω για να πεις .......καλημερα, αρχιζει η χρονοχρεωση τους......διαφευγει! Αυτος ο ασεβης , ανεπροκοπος , κουτοπονηρος γυφτουλας ειναι ο μεσος Ελληνας σημερα !

      Διαγραφή
    7. Και βεβαια ολοι αυτοι ειναι ετοιμοι να ......δειρουν τον γιατρο στα ΤΕΠ αν δεν παρακαμψει τους παντες γθα να δει αυτους !

      Διαγραφή
  3. ΤσαντιροΤΟΜΥ για το ποπολο, στο Ευγενιδειο Θεραπευτηριο για εγχειρηση κηλης ο Τσιπρας ! Περαστικα παντως......

    ΑπάντησηΔιαγραφή